Gele bieten met sinaasappel
INGREDIËNTEN 700 g gele bieten, een kleine of ½ rode ui, sap van ½ citroen, 1 sinaasappel, 2 el kalamata olijven, ½ tl korianderzaad, ¾ tl komijnzaad, ½ tl paprikapoeder, snufje chilipoeder, eventueel; 1 el olijfolie, eventueel; 2 el gehakte … Lees verder →
Spitskoolstamp met roombrie
Ingrediënten voor 4 personen: 1.2 kg iets kruimige aardappelen 1 spitskool 2 rode puntpaprika’s 50 g ongezouten roomboter 200 g roombrie 4 el zonnebloemolie 4 el paneermeel Bereiden: Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in … Lees verder →
Nasi goreng met witte kool
Ingrediënten: Voor 4 personen 250 gram zilvervlies rijst 2 uien 1 – 2 teentjes knoflook 2 preien 1 rode paprika 200 gram witte kool of taugé 2 eetlepels olie 2 theelepels koriander 1 theelepel kurkuma geelwortel 1 theelepel komijn 1 … Lees verder →
Noedelsoep met chinese kool en tempé
Ingrediënten voor 4 personen: 2 sjalotten 2 cm verse gember 2 tenen knoflook 15 g verse koriander 1 Chinese kool 250 g tempeh 1 limoen 1 stengel vers citroengras 1 tl chilivlokken 200 g vermicelli glass noodles soe-oen 4 el … Lees verder →
Risotto met palmkool en champignons
Ingrediënten: 300 gram risottorijst 500 gr palmkool 400 gr kastanjechampignons 2 kleine uien 3-4 tenen knoflook 1 liter kruidenbouillon Scheutje witte wijnazijn 100 gr grana padano Klein beetje sinaasappelrasp Klein beetje sinaasappelsap Handje geroosterde pijnboompitten 4-seizoenenpeper Olijfolie of rijstolie Bereiden: … Lees verder →