Koolraap-appelquiche
Ingrediënten:
6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
350 g koolraap
2 appels
3 tl gedroogde salie
1 camembert (+/- 240 g)
4 eieren
1 beker crème fraîche (200 ml)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg.
Schil de koolraap, snijd in blokjes van 1 1/2 cm en doe in een ruime kom. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 1/2 cm en doe bij de koolraap. Schep de salie en peper en zout erdoor. Doe in de quichevorm. Snijd de camembert in blokjes en leg erop.
Klop de eieren met de crème fraîche en peper en zout met een garde tot een glad mengsel. Schenk over de vulling. Bak de quiche ca. 60 min. iets onder het midden van de oven.
Eet smakelijk!