|
|
|
Op de tuin niets nieuws: nat, nat, nat... We zullen u dus niet nog eens vervelend met geklaag over het weer. Als boer wordt je ook een beetje gelaten; je kunt het toch niet veranderen.
|
De voordelen van de nattigheid zijn er ook: de natuur is zo prachtig weldadig groen. Echt een lust voor het oog!
|
Bijgevoegd de inhoud voor aanstaande dinsdag. Vergeet vooral niet uw aspergebestelling door te mailen!
|
|
|
|
Bestel uw asperges voor aanstaande dinsdag!
U kunt weer wekelijks biologische asperges bijbestellen bij uw pakket!
|
Als u het uiterlijk maandag voor 20 uur per mail laat weten kunnen wij ze voor dinsdag bij uw pakket leveren.
|
Laat vooral het gewicht weten dat u wil ontvangen.
|
Wij zullen ze in een aparte krat in een zakje met uw naam erop bij de pakketten zetten.
|
De prijs voor deze week is 11/per kilo. De kosten worden op uw eerstvolgende factuur gerekend.
|
Wij zullen elke week een reminder sturen en dan kunt u daarop reageren om voor de betreffende week uw bestelling door te geven.
|
We zien uw bestelling tegemoet!
|
|
Inhoud week 17 (23 april)
|
Groentekrat: Broccoli Bleekselderij of prei Courgette Aubergine Peterselie Koolrabi
|
Fruitkrat: Appels Sinaasappels Avocado Bananen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Op Koningsdag (za. 27-4) is de boerderijwinkel gesloten
|
Op Koningsdag (27-4) is onze boerderijwinkel gesloten. We zien u graag weer op dinsdag 30 april!
|
|
|
|
|
Volkoren spaghetti met amandelpesto en broccoli
|
Ingrediënten: 1 stronk broccoli 300 g gegrilde rode paprika's (uit pot of zelf gegrild!) 250 ml rijst cuisine (room van rijst om sausjes mee te maken) 30 g peterselie 50 g geroosterde amandelen 2 tenen knoflook 75 ml extra vierge olijfolie 250 g spelt volkoren spaghetti 250 g cherrytomaten aan de tak Bereiden: Verdeel de broccoli in kleine roosjes. …
|
|
|
|
|
Courgettekoekjes
|
Ingrediënten: 800 g courgettes 1 citroen 1 middelgroot ei 100 g Pecorino Romano (kaas) 20 g verse platte peterselie 50 g tarwe- of speltbloem 1 tl peper (versgemalen) 4 el traditionele olijfolie Bereiden: Rasp de courgette grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan. Klop het ei los. Rasp de kaas en snijd peterselie fijn. Meng de …
|
|
|
|
|
Aubergines uit de oven
|
Ingrediënten voor 4 personen: 2 aubergines 2 tenen knoflook 15 g basilicum 2 el traditionele olijfolie 800 g tomatenblokjes (blik à 400 g) 2 tl gedroogde oregano 50 g geraspte Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergine in partjes. Snijd de knoflook fijn en scheur de blaadjes van het basilicum. Verhit de grillpan en …
|
|
|
|
|
Baba Ganoush
|
Ingrediënten: 2 aubergines 2 tenen knoflook 2 el olijfolie ½ citroen (geperst) 10 g koriander (fijngesneden) 2 tl tahini Keukenspullen: rooksnippers barbecue met deksel staafmixer of keukenmachine Bereiden: Begin met de rooksnippers. Week ze een ½ uur in ruim water. Steek de barbecue aan en schuif de houtskool als deze roodgloeiend is naar 1 kant van de barbecue. Halveer de …
|
|
|
|
|
|