|
|
|
Op de tuin nog steeds niets nieuws; nat, nat, nat...
|
Maar vandaag hebben we voor het eerst brood verkocht in onze boerderijwinkel! Het is echt heerlijk brood: biologisch Nederlands graan gemalen op de wind, zuurdesem, water en guerande zout. Zo simpel kan het zijn om lekker brood de bakken!
|
Daarnaast hebben we ook heel goed bio glutenvrij brood van dezelfde bakkerij.
|
Vanaf nu dus elke dag in onze winkel verkrijgbaar!
|
Bijgevoegd de pakketinhoud voor aanstaande dinsdag, met receptjes!
|
|
|
Inhoud week 9 (27 februari)
|
Groentekrat: Rode kool Bloemkool Andijvie Winterpeen Winterpostelein Cherry tomaatjes
|
Fruitkrat: Appels Peren Bloedsinaasappel Mandarijn
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Andijvietaart
|
Ingrediënten: 6 plakjes roomboter bladerdeeg 1 ui 85 g gezouten cashewnoten 2 el milde olijfolie 700 g gesneden andijvie 4 eieren 125 g crème fraîche 150 g geraspte kaas Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de deegplakjes ontdooien. Snipper de ui en hak de cashewnoten grof. Leg de deegplakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat de …
|
|
|
|
|
Andijvieschotel
|
Ingrediënten: 50 g roomboter 1 beschuit 2 struiken andijvie zout en peper nootmuskaat 200 g jongbelegen kaas (stuk) 200 g achterham Bereiden: Oven voorverwarmen op 200 ºC. Ovenschaal invetten. Rest van boter in klontjes snijden. Beschuit heel fijn verkruimelen. Andijvie schoonmaken, in brede repen snijden en wassen. In pan andijvie met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 minuten …
|
|
|
|
|
Rode koolschotel met uiengehakt
|
Ingrediënten: 1 kg aardappelen 4 uien 2 el olijfolie 350 g gehakt 1 el gedroogde Italiaanse kruiden 500 g gekookte en gebonden rodekool met appel en 3 kruidnagels (dus van te voren bereiden!) 30 g ongezouten roomboter Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de aardappelen. Snijd ze in vieren en kook ze in 20 min. gaar. Snijd …
|
|
|
|
|
Romige rode kool
|
Ingrediënten voor 4 personen: 2 tl venkelzaad 600 g rodekool 2 appels 1 el rodewijnazijn 300 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 30 g ongezouten roomboter 125 ml verse slagroom Bereiden: Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 1 min. Laat afkoelen op een bord en maal fijn in de vijzel. Snijd de kool in de lengte in …
|
|
|
|
|
|