|
|
|
Na een heerlijke nazomer in Frankrijk zijn wij weer terug in het regenachtige Aarle-Rixtel.
|
Het was een prachtige vakantie maar er gaat toch niets boven in je eigen bed slapen.
|
Het verschil tussen begin oktober en nu is goed te zien. De bomen zijn echt aan het kleuren en de mist hebben we ook al gezien.
|
Aankomende dinsdag komt er nog verrassend veel van eigen land. Spitskool, bieten, prei en radicchio. De herfst heeft ons nog veel te bieden!
|
|
|
Inhoud week 44 (31 oktober)
|
Groentekrat: Spitskool Bieten Zoete bataat Courgette Prei Radicchio
|
Fruitpakket: Appels Peren Bananen Sinaasappels
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Bietensoep met geitenkaascroutons
|
Ingrediënten: 4 sjalotten 2 tenen knoflook 300 g prei 75 g ongezouten boter ½ brood (ongesneden) paar takjes verse tijm 75 g oude geitenkaas 2 kippen- of groentebouillontabletten 400 g gekookte en geraspte bietjes 1 liter water Bereiden: Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de helft van de boter in …
|
|
|
|
|
Gekaramelliseerde radicchio met rozemarijn en peterselie
|
Ingrediënten: 2 kroppen radicchio rode sla 2 el traditionele olijfolie 1 takje rozemarijn (20 g) 2 tenen knoflook 2 el vloeibare honing 4 el balsamicoazijn 3 el peterselie Bereiden: Snijd elk kropje radicchio in 8 parten, laat de kern eraan. Bestrijk ze met de olie. Snijd de knoflook fijn en snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn. Meng de azijn, …
|
|
|
|
|
Spitskoolstamp met roombrie
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1.2 kg iets kruimige aardappelen 1 spitskool 2 rode puntpaprika's 50 g ongezouten roomboter 200 g roombrie 4 el zonnebloemolie 4 el paneermeel Bereiden: Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Halveer ondertussen de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd …
|
|
|
|
|
|