De Antoniushoeve
Beste mensen,

Zo, wat een nat en klodderig weer! Het voelt wel alsof we in een moeras leven.
De sneeuw vanochtend was natuurlijk wel mooi, maar als het gelijk weg dooit, is er niet veel meer aan. Hopelijk gaat het in de aankomende dagen wat vriezen zodat het land een beetje kan opdrogen.
Voor ons breekt nu sowieso de tijd aan dat we gaan zitten duimen voor een goede vorstperiode. Idealiter ergens eind februari. Maar het mag nu al wel beginnen. Dan kunnen we namelijk in het vroege voorjaar mooi op de droge bevroren grond beginnen met de eerste voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.
Duimen jullie mee?

In de tussentijd wordt er hier nog steeds hard gewerkt aan de nieuwe schuren. De buitenkanten zijn zo goed als af. Nu met het koude weer is het een leuke klus om de binnenkant helemaal af te ronden.
Het inpakken van de pakketten doen we al binnen. Voor de medewerkers erg prettig om niet meer in de gure wind onder de open kap te staan.

Bijgevoegd de pakketinhoud voor aanstaande dinsdag.

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa
groentepakketten inpakken tuinderij de antoniushoeve 2025
De groentepakketten worden ingepakt in de nieuwe schuur

Inhoud week 3 (14 januari)

Groentekrat:
Chinese kool
Aardperen
Bleekselderij
Bieten
Sla
Champignons

Fruitkrat:
Appels
Peren
Avocado
Sinaasappel

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Aardpeersoep met knoflook

Ingrediënten: 600 g aardperen 2 kruimige aardappelen 2 tenen knoflook 1 el venkelzaad 1 el traditionele olijfolie 1 liter kippenbouillon in pot Evt. ½ bakje tuinkers Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardpeer en aardappelen en snijd in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Meng de aardpeer, aardappel en knoflook met het venkelzaad en de olijfolie. Breng …

Meer lezen

Geroosterde rode bieten en rode ui met oude geitenkaas

Een recept van Maartje van Velthooven van Pompoen&Aubergine  Geroosterde rode bieten en rode ui met oude geitenkaas (hoofdgerecht voor 2 personen) 400 g rode bieten 3 rode uien 2 el olijfolie 2 tl venkelzaad peper en zout 150 g oude geitenkaas Schil de bieten en snijd ze in partjes. Pel de uien en snijd ze ook in partjes. Doe de …

Meer lezen

Bietensoep met geitenkaascroutons

Ingrediënten: 4 sjalotten 2 tenen knoflook 300 g prei 75 g ongezouten boter ½ brood (ongesneden) paar takjes verse tijm 75 g oude geitenkaas 2 kippen- of groentebouillontabletten 400 g gekookte en geraspte bietjes 1 liter water Bereiden: Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de helft van de boter in …

Meer lezen

Noedelsoep met chinese kool en tempé

Ingrediënten voor 4 personen: 2 sjalotten 2 cm verse gember 2 tenen knoflook 15 g verse koriander 1 Chinese kool 250 g tempeh 1 limoen 1 stengel vers citroengras 1 tl chilivlokken 200 g vermicelli glass noodles soe-oen 4 el arachideolie 1 groentebouillontablet 1 l water 400 ml kokosmelk 1 tl suiker 3 el ketjap manis Bereiden: Snijd de sjalotten …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet