|
|
|
Hopelijk hebben jullie een fijne Kerst gehad met heerlijke seizoensgerechten, gezellig met familie!
|
Aankomende week is alweer week 1 van 2025, al is de leverdag nog op dinsdag 31 december. We adviseren jullie om het pakket zo snel als mogelijk op te halen in verband met eventueel vuurwerkoverlast.
|
Ook aankomende week weer alles van het Nederlandse winterseizoen. Nu wél boerenkool van eigen land; gelukkig is het al een paar dagen droog en duurt dat nog tot en met maandag waardoor we in alle waarschijnlijkheid de boerenkool in goede omstandigheden van het land kunnen halen.
|
Wij willen jullie allemaal hartelijk bedanken voor de trouwe afname van onze pakketten. Door deze stabiele afzet kunnen wij goed plannen wat wij op ons land gaan telen. Ook kunnen we mede dankzij jullie onze vorm van landbouw hier uitvoeren waardoor samen we bijdragen aan een gezondere voedselketen en gezondere bodem. We hopen dat we dit nog vele jaren kunnen blijven doen.
|
En natuurlijk wensen wij jullie een gezellig uiteinde en een gezonde start van 2025!
|
|
|
Inhoud week 1 (31 december)
|
Groentekrat: Witlof Knolselderij Pastinaak Boerenkool Zuurkool Winterpostelein
|
Fruitkrat: Appels Sinaasappels Mandarijn Banaan
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Boerenkoollasagne
|
Ingrediënten voor 3 personen: 500 gr boerenkool ( gesneden ) 12 lasagnebladen 1 teen knoflook 1 ui 250 gr champignons 1 bol mozzarella handje geraspte kaas 500 ml melk 50 gr bloem 50 gr boter + 1 eetlepel snuf peper en zout Bereiding: Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en fruit deze in een …
|
|
|
|
|
Zuurkoolsalade met appel en walnoten
|
Ingrediënten: Elstar appel (of een andere friszoete appel, ongeschild) 50 g ongebrande walnoten 500 g zuurkool (uitgelekt) 4 el olijfolie extra vierge 1 tl mosterd 1 el honing Bereiden: Schep de zuurkool om met de appelblokjes en walnoten. Maak een dressing van de olie, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout en schep door de salade. Lekker …
|
|
|
|
|
Risotto met pastinaak
|
Ingrediënten: 250 g pastinaak 250 g winterpeen 10 g (verse) Italiaanse kruiden zoal basilicum, oregano, tijm, rozemarijn,.... 30 g boter 250 g risottorijst 125 ml droge witte wijn 875 ml hete paddenstoelenbouillon 75 g Parmezaanse kaas Bereiden: Schil de pastinaak en peen en snijd in stukjes. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en de blaadjes van de takjes tijm …
|
|
|
|
|
Röstikoekjes van pastinaak en tijm
|
Ingrediënten: 2 pastinaak 15 g verse tijm 3 eiwitten 5 el traditionele olijfolie 1 mespunt zeezout Bereiden: Schil de pastinaken en rasp ze (evt. in de keukenmachine) tot spaghetti. Vermeng de pastinaak naar smaak met peper uit de molen en de blaadjes van de verse tijm. Klop het eiwit even los en giet erdoor, meng alles goed. Verhit een laag …
|
|
|
|
|
Witlof met knolselderijpuree
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1 knolselderij 2 grote kruimige aardappelen (geschild en in blokjes gesneden) 750 ml volle melk 10 g roomboter 1 el suiker 6 struiken witlof (schoongemaakt en gehalveerd) ½ tl tijmblaadjes 150 ml crème fraîche Bereiden: Snijd de knolselderij in dikke plakken, snijd daarna de schil eraf en snijd de plakken in blokjes. Kook de blokjes knolselderij …
|
|
|
|
|
|