De Antoniushoeve
Beste mensen,

Yes, weer gelukt! Midden in december een groentepakket met enkel Nederlandse producten. En dan nog gevarieerd en lekker ook! Met het seizoen mee eten is dus eigenlijk best te doen :)
De rammenas of winterradijs is niet zo bekend maar wel erg lekker! De smaak is echt als van een radijs alleen dan nog wat intenser. Zelf vind ik hem heerlijk op een geroosterde boterham met roomboter en een plakje kaas. Rammenas is een goede bron van mineralen als calcium, kalium en fosfor.
De rammenas wordt gewoon in Nederland geteeld en wordt hier gezien als vergeten groente. In Duitsland wordt hij echter nog veel gegeten.
Verder is hij erg lang houdbaar dus misschien ook leuk om hem tot volgende week te bewaren om iets mee te doen bij het kerstdiner.

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Inhoud week 51 (17 december)

Groentekrat:
Bloemkool
Zoete bataat
Rode biet
Pompoen
Shii-take
Rammenas (winterradijs)

Fruitkrat:
Appels
Peren
Mandarijnen
Kaki

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Uiensoep met tofu

Voor 4 personen: Ingrediënten: 500 g zoete uien 2 el sesamolie 2 tenen knoflook 100 g shiitakes (paddenstoelen) 2 groentebouillontabletten 2 el chilisaus 1 liter kraanwater 200 g tofu 4 mienestjes 15 g verse bieslook Bereiden: Pel de ui en snijd in ringen. Verhit in een grote pan sesamolie en fruit heel zachtjes de uien glazig in ca. 10 …

Meer lezen

Zoete aardappel soep

Ingrediënten: 1 el olijfolie 1 ui grof gesneden 1 tl geraspte gember 1 tl geraspte knoflook 100 gram winterpeen in plakjes 500 gr zoete aardappel geschild en in blokjes 750 ml groentebouillon 200 ml kokosmelk 1/2 tl chilivlokken scheutje kokosmelk voor erover Bereidingswijze: Neem een grote soeppan en verhit hierin de olijfolie. Fruit de ui aan tot glazig en voeg …

Meer lezen

Zoete aardappelcake

Ingrediënten: 25 g roomboter 350 g lichte basterdsuiker 1 tl vanille 1 mespunt zout 3 middelgrote eieren 300 g zoete aardappelen 3 cm verse gember 3 tl gemalen kaneel 225 g zelfrijzend bakmeel 1 tl bakpoeder 200 g crème fraîche 150 g notenmix 1 limoen 50 g poedersuiker 200 g verse roomkaas (bijv. MonChou) Bereiden: Verwarm de oven voor op …

Meer lezen

Zuurkoolsalade met rammenas en rode bietjes

Ingrediënten: 300 gram gare rode bietjes 1 rammenas 1 appel 250 gram zuurkool 100 gram zure room 1 lepel azijn dille stukjes bleekselderij of blaadjes sla Bereidingswijze: Snij de bietjes in dunne plakjes. Rasp de appel en de rammenas grof en vermeng dit met de zuurkool en de plakjes biet. Giet de zure room vermengd met de azijn en de …

Meer lezen

Chips van rammenas

Schil de rammenas, spoel hem schoon en dep droog. Snij in zeer dunne plakjes. Verwarm olie in een pan voor op 150 graden. Frituur de plakes rammenas tot ze krokant zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout. Eet smakelijk!

Meer lezen

Gefrituurde bloemkool

Ingrediënten: 1½ liter frituurolie 100 g tarwebloem 100 g maizena 1 tl bakpoeder 2 tl knoflookpoeder 250 ml kraanwater 800 g bloemkoolroosjes ½ el sesamzaad 150 ml zoete chilisaus Bereiden: Verhit de olie in een frituurpan tot 180 °C. Meng ondertussen de bloem, maizena, bakpoeder, knoflookpoeder en eventueel zout in een kom. Voeg het water toe en roer tot een …

Meer lezen

Bloemkool al forno met mozzarella

Ingrediënten: 1 bloemkool 125 g mozzarella 100 g geraspte Parmezaanse kaas 2 tl gedroogde oregano Bereiden: Zet de ovengrill aan of verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes 8 min. in water met zout. Giet af en schep in de ovenschaal. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Leg de kaasplakken op de …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet