|
|
|
Leuk, zomaar wat sneeuw en vorst! En dat al in november. Dat zijn we niet meer gewend. In één klap is het winter. Hoewel het van het weekend weer zachter wordt...
|
Vanuit ons kantoor zie ik sneeuw liggen op de boerenkool die aankomende dinsdag in jullie pakketten komt. Door de vorst wordt de boerenkool zoeter. Veel mensen vinden hem dan nog lekkerder, dus dat heeft de natuur goed getimed!
|
Een tip voor het bereiden wanneer u niet zo van stamppot houdt: boerenkool is ook heerlijk in een lasagne met een bechamel-kaassaus.
|
We wensen jullie een fijn weekeinde!
|
Hartelijke en winterse groentjes,
|
|
|
Inhoud week 48 (26 november)
|
Groentekrat: Rode kool Bleekselderij Rode biet Boerenkool Puntpaprika Kiemen
|
Fruitkrat: Appels Peren Sinaasappel Kaki
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Toscaanse boerenkool 'aglio e olio'
|
Ingrediënten: 300 g boerenkool (gesneden) 300 g spaghetti 4 el olijfolie 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes) 1 rode peper (fijngesneden) 100 g Parmezaanse kaas (in vlokken) Bereiden: Kook de boerenkool in ruim water met zout 8 minuten. Giet de boerenkool af in een vergiet en laat de groente uitlekken. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking …
|
|
|
|
|
Rijke boerenkoolstamppot
|
Ingrediënten voor 4 personen: 2 rode uien 800 g champignons 1.2 kg kruimige aardappel 600 g verse boerenkool 100 ml volle melk 30 g roomboter 3 el grove mosterd 2 el milde olijfolie 2 tenen knoflook Bereiden: Pel de uien en snijd in ringen. Maak de champignons schoon en halveer. Kook de aardappelen met de boerenkool in een grote pan …
|
|
|
|
|
Rode koolschotel met uiengehakt
|
Ingrediënten: 1 kg aardappelen 4 uien 2 el olijfolie 350 g gehakt 1 el gedroogde Italiaanse kruiden 500 g gekookte en gebonden rodekool met appel en 3 kruidnagels (dus van te voren bereiden!) 30 g ongezouten roomboter Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de aardappelen. Snijd ze in vieren en kook ze in 20 min. gaar. Snijd …
|
|
|
|
|
Boerenkoollasagne
|
Ingrediënten voor 3 personen: 500 gr boerenkool ( gesneden ) 12 lasagnebladen 1 teen knoflook 1 ui 250 gr champignons 1 bol mozzarella handje geraspte kaas 500 ml melk 50 gr bloem 50 gr boter + 1 eetlepel snuf peper en zout Bereiding: Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en fruit deze in een …
|
|
|
|
|
Kruidige rode kool met sinaasappel
|
Ingrediënten: 2 el olijfolie 600 g gesneden rode kool 1 tl gemalen nootmuskaat 100 ml kraanwater 2 sinaasappels Bereiden: Verhit de olie in een koekenpan en bak de rodekool met de nootmuskaat 3 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur laag, voeg het water toe en laat nog 6 min. met de deksel op de pan stoven. Rasp ondertussen de …
|
|
|
|
|
|
|