De Antoniushoeve
Beste mensen,

Bijgevoegd de inhoud van de pakketten voor aanstaande dinsdag. Heerlijk zuurkool voor een winters stampje.
Sinds deze week hebben we echt het kille novemberweer. Weg zonnetje... 's Ochtends kan het zo mistig zijn dat je op de fiets er nat van wordt. We moeten ook weer onze fietslampen in de ochtend aandoen. Vanzelf krijg je zo de sinterklaasliedjes in je hoofd.
Op het land is het nu koud en nat. De boerenkool zal binnenkort weer in het pakket komen.
In de tussentijd zijn we druk met het bouwen van de koelcel in de nieuwe schuur en wordt er nog hard gewerkt aan ons erf. Er wordt een nieuwe poort gezet, we gaan nog van alles planten, zoals bollen en andere planten.

We wensen jullie voor nu een fijn weekend!

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Inhoud week 46 (12 november)

Groentekrat:
Witlof
Pompoen
Winterpeen
Zuurkool
Winterpostelein
Champignons

Fruitkrat:
Appels
Peren
Mandarijnen
Grapefruit

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Pompoenrisotto

Ingrediënten 4 personen: 1  pompoen 4 el olijfolie 1 el gedroogde Italiaanse kruiden 50 g roomboter 1 grote ui 300 g risottorijst 1¼ liter kippenbouillon van tablet (van iets meer dan 2 bouillontabletten) 100 g parmezaanse kaas (geraspt) Bereiden: Verwarm de oven voor op 190 ºC. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van …

Meer lezen

Zuurkoolsalade met appel en walnoten

Ingrediënten: Elstar appel (of een andere friszoete appel, ongeschild) 50 g ongebrande walnoten 500 g zuurkool (uitgelekt) 4 el olijfolie extra vierge 1 tl mosterd 1 el honing Bereiden: Schep de zuurkool om met de appelblokjes en walnoten. Maak een dressing van de olie, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout en schep door de salade. Lekker …

Meer lezen

Gebakken witlof met ui en spek

Ingrediënten: 4 struiken witlof 125 g ontbijtspek 1 ui 1 teen knoflook 2 el traditionele olijfolie 1 tl gedroogde oregano Bereiden: Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Haal de bladeren los, was en droog ze. Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 5 min. knapperig. …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet