|
|
|
Lekker zo, die gure natte herfst. Het is weer tijd om meer naar binnen te keren en om het afgelopen seizoen te overdenken om daarna met de opgedane ervaring het nieuwe seizoen voor te bereiden.
|
In de aankomende tijd wordt de laatste hand gelegd aan ons erf. Vandaag is het gras ingezaaid. We zijn bezig met plannen om veel bolletjes te planten op ons erf voor de bijen, de vlinders en voor ons zelf om van de te genieten.
|
De zonnebloemen op het land zijn uitgebloeid en worden nu als voedselvoorraad gebruikt door onze gezellige vast populatie boerderijmussen en andere zaadetertjes.
|
Bijgevoegd de inhoud voor aanstaande dinsdag. Nog lekker de laatste tomaten uit NL voor een fijne salade of soep.
|
|
|
Inhoud week 45 (5 november)
|
Groentekrat: Bloemkool Tomaten Pastinaak Rode biet Prei Komkommer
|
Fruitkrat: Appels Peren Kaki Bananen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Couscous met kakifruit, geitenkaas en harissa
|
Ingrediënten: 250 g couscous 250 ml kokend water 2 zoete puntpaprika's 1 kleine rode ui 2 kakivruchten (stevig) 120 g geitenkaas 80 g ongezouten geroosterde amandelen 20 g verse peterselie 1 citroen (schoongeboend) 2 el milde harissa 4 el extra vierge olijfolie Bereiden: Doe de couscous in een ruime kom. Schenk het water erover. Roer door en laat minimaal 10 …
|
|
|
|
|
Kardemomkwark met kakifruit
|
Ingrediënten voor 4 personen: – 10 kardemompeulen – 75ml melk – snuf saffraan – 25gr poedersuiker – mespuntje nootmuskaat – 500gr magere kwark – 1 kaki – gehakte pistachenoten om te garneren Bereiden: Kneus de kardemompeulen en doe deze samen met de melk in een steelpannetje. Verwarm dit en laat dit op heel laag vuur voor 30 minuten trekken. Zet …
|
|
|
|
|
Soep van pastinaak en geroosterde uien met kaascroutons
|
Een recept van Maartje van Velthooven van Pompoen&Aubergine Pastinaak-geroosterde uiensoep met appel en kaascrouton (voor 2 liter soep) 6 middelgrote rode uien 2 el grove mosterd 2 el honing 2 el rode wijnazijn 1 kg pastinaak 2 friszure appels 1½ l groentebouillon broodsneetjes kaas met een stevige smaak, bijvoorbeeld brie de meaux of gruyère 4 el olijfolie peper en zout …
|
|
|
|
|
Röstikoekjes van pastinaak en tijm
|
Ingrediënten: 2 pastinaak 15 g verse tijm 3 eiwitten 5 el traditionele olijfolie 1 mespunt zeezout Bereiden: Schil de pastinaken en rasp ze (evt. in de keukenmachine) tot spaghetti. Vermeng de pastinaak naar smaak met peper uit de molen en de blaadjes van de verse tijm. Klop het eiwit even los en giet erdoor, meng alles goed. Verhit een laag …
|
|
|
|
|
Bloemkool met groene salsa
|
Ingrediënten: 1 bloemkool een paar blaadjes verse basilicum 5 el extra vierge olijfolie 1½ el balsamico 2 tl mosterd een paar takjes verse platte peterselie 2 augurken 50 g kappertjes 1 teen knoflook ½ tl zout Bereiden: Verdeel de bloemkool in roosjes en kook in ongeveer 5 minuten beetgaar. Doe ondertussen de knoflook met de kappertjes, augurken, peterselie, mosterd, balsamico, …
|
|
|
|
|
Tomatensoep
|
Ingrediënten voor 4 pers: 750 g tomaten 1 middelgrote ui 1 winterpeen 2 el traditionele olijfolie 70 g tomatenpuree 1 teen knoflook 2 takjes verse tijm 2 rundvleesbouillontabletten 750 ml kokend water Bereiden: Snijd de tomaten elk in 8 parten. Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de …
|
|
|
|
|
|