De Antoniushoeve
Beste mensen,

Bijgevoegd de inhoud voor een heerlijk herfstig pakket met nog veel van eigen land en dat van onze collega's.
De palmkool van eigen land is net als de radicchio van vorige week oorspronkelijk een Italiaans product. We zien het hier veel op het land staan en in de winkels liggen. Aangezien de italianen weten wat goed koken is, zijn er veel lekkere recepten te bereiden met deze groente die in Nederland helaas wat onbekend is.
In het fruitpakket een lekkere kaki, echt een vrucht van deze tijd. Hier in Italie zien we ze aan de bomen hangen :) Laat de vrucht vooral goed afrijden, hoe zachter, hoe zoeter!

Hartelijke groentjes uit La Bella Italia!
Max en Elsa

Inhoud week 43 (22 oktober)

Groentepakket:
Bloemkool
Regenboogpeen
Prei
Palmkool
Koolrabi
Komkommer

Fruitkrat:
Appels
Peren
Bananen
Kaki

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Risotto met palmkool en champignons

Ingrediënten: 300 gram risottorijst 500 gr palmkool 400 gr kastanjechampignons 2 kleine uien 3-4 tenen knoflook 1 liter kruidenbouillon Scheutje witte wijnazijn 100 gr grana padano Klein beetje sinaasappelrasp Klein beetje sinaasappelsap Handje geroosterde pijnboompitten 4-seizoenenpeper Olijfolie of rijstolie Bereiden: Snijd de palmkool in kleine stukken (de dikke nerven haal je eraf). Snipper de ui en knoflook en rasp wat …

Meer lezen

Stevige groentesoep met palmkool

Ingrediënten: 400 ml kippenbouillon (evt uit potje) 800 ml kokend water 200 g cavolo nero - palmkolen 3 stengels bleekselderij 150 g quinoa 2 el harissa Bereiden: Breng de bouillon met het water aan de kook. Snijd ondertussen de cavolo nero fijn (de nerf verwijderen). Voeg de cavolo nero, bleekselderij en quinoa toe aan de bouillon en breng opnieuw aan …

Meer lezen

Couscous met kakifruit, geitenkaas en harissa

Ingrediënten: 250 g couscous 250 ml kokend water 2 zoete puntpaprika's 1 kleine rode ui 2 kakivruchten (stevig) 120 g geitenkaas 80 g ongezouten geroosterde amandelen 20 g verse peterselie 1 citroen (schoongeboend) 2 el milde harissa 4 el extra vierge olijfolie Bereiden: Doe de couscous in een ruime kom. Schenk het water erover. Roer door en laat minimaal 10 …

Meer lezen

Kardemomkwark met kakifruit

Ingrediënten voor 4 personen: – 10 kardemompeulen – 75ml melk – snuf saffraan – 25gr poedersuiker – mespuntje nootmuskaat – 500gr magere kwark – 1 kaki – gehakte pistachenoten om te garneren Bereiden: Kneus de kardemompeulen en doe deze samen met de melk in een steelpannetje. Verwarm dit en laat dit op heel laag vuur voor 30 minuten trekken. Zet …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet