|
|
|
Bijgevoegd de inhoud voor een heerlijk herfstig pakket met nog veel van eigen land en dat van onze collega's.
|
De palmkool van eigen land is net als de radicchio van vorige week oorspronkelijk een Italiaans product. We zien het hier veel op het land staan en in de winkels liggen. Aangezien de italianen weten wat goed koken is, zijn er veel lekkere recepten te bereiden met deze groente die in Nederland helaas wat onbekend is.
|
In het fruitpakket een lekkere kaki, echt een vrucht van deze tijd. Hier in Italie zien we ze aan de bomen hangen :) Laat de vrucht vooral goed afrijden, hoe zachter, hoe zoeter!
|
Hartelijke groentjes uit La Bella Italia!
|
|
|
Inhoud week 43 (22 oktober)
|
Groentepakket: Bloemkool Regenboogpeen Prei Palmkool Koolrabi Komkommer
|
Fruitkrat: Appels Peren Bananen Kaki
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Risotto met palmkool en champignons
|
Ingrediënten: 300 gram risottorijst 500 gr palmkool 400 gr kastanjechampignons 2 kleine uien 3-4 tenen knoflook 1 liter kruidenbouillon Scheutje witte wijnazijn 100 gr grana padano Klein beetje sinaasappelrasp Klein beetje sinaasappelsap Handje geroosterde pijnboompitten 4-seizoenenpeper Olijfolie of rijstolie Bereiden: Snijd de palmkool in kleine stukken (de dikke nerven haal je eraf). Snipper de ui en knoflook en rasp wat …
|
|
|
|
|
Stevige groentesoep met palmkool
|
Ingrediënten: 400 ml kippenbouillon (evt uit potje) 800 ml kokend water 200 g cavolo nero - palmkolen 3 stengels bleekselderij 150 g quinoa 2 el harissa Bereiden: Breng de bouillon met het water aan de kook. Snijd ondertussen de cavolo nero fijn (de nerf verwijderen). Voeg de cavolo nero, bleekselderij en quinoa toe aan de bouillon en breng opnieuw aan …
|
|
|
|
|
Couscous met kakifruit, geitenkaas en harissa
|
Ingrediënten: 250 g couscous 250 ml kokend water 2 zoete puntpaprika's 1 kleine rode ui 2 kakivruchten (stevig) 120 g geitenkaas 80 g ongezouten geroosterde amandelen 20 g verse peterselie 1 citroen (schoongeboend) 2 el milde harissa 4 el extra vierge olijfolie Bereiden: Doe de couscous in een ruime kom. Schenk het water erover. Roer door en laat minimaal 10 …
|
|
|
|
|
Kardemomkwark met kakifruit
|
Ingrediënten voor 4 personen: – 10 kardemompeulen – 75ml melk – snuf saffraan – 25gr poedersuiker – mespuntje nootmuskaat – 500gr magere kwark – 1 kaki – gehakte pistachenoten om te garneren Bereiden: Kneus de kardemompeulen en doe deze samen met de melk in een steelpannetje. Verwarm dit en laat dit op heel laag vuur voor 30 minuten trekken. Zet …
|
|
|
|
|
|