De Antoniushoeve
Beste mensen,

September gaat met rasse schreden. De herfst hangt in de lucht! De zon is nog heerlijk maar de wind kan al fris zijn en in de ochtend willen onze meiden soms al handschoenen aan op de fiets naar school.
Het weer zit goed mee voor ons. De gewassen bloemen op het land kunnen nog goed groeien en bloeien. En voor de werkers van Brabants Landschap komt het ook goed uit.
Brabants Landschap is namelijk deze week begonnen met het herinrichten van ons erf. Wel heftig wanneer een grote kraan de boel komt leegtrekken. Maar het ontwerp dat Brabants Landschap heeft laten maken voor een mooi authentiek boerenerf is mooi, dus dan zal het resultaat dat ook wel worden.
Door deze veranderingen wordt alles een mooi geheel en sluit het erf goed aan op de nieuwe schuren die in aanbouw zijn. Daarnaast willen we ons erf vanaf aankomend seizoen meer openstellen tijdens openingstijden van onze winkel en wellicht ook een fijne plek maken voor een drankje en een taartje.
We houden je op de hoogte!

Hieronder de inhoud voor een fijn herfstig pakket. De sperziebonen nog even onder voorbehoud. We moeten even afwachten of onze collega genoeg heeft staan.

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa
Aanleg nieuw erf Antoniushoeve met op de achtergrond de nieuwe schuren

Inhoud week 39 (24 september)

Groentekrat:
Chinese kool
Zoete bataat
Sperziebonen
Venkel
Paprika
Champignons

Fruitkrat:
Appels
Peren
Bananen
Druiven

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Noedelsoep met chinese kool en tempé

Ingrediënten voor 4 personen: 2 sjalotten 2 cm verse gember 2 tenen knoflook 15 g verse koriander 1 Chinese kool 250 g tempeh 1 limoen 1 stengel vers citroengras 1 tl chilivlokken 200 g vermicelli glass noodles soe-oen 4 el arachideolie 1 groentebouillontablet 1 l water 400 ml kokosmelk 1 tl suiker 3 el ketjap manis Bereiden: Snijd de sjalotten …

Meer lezen

Sperziebonen met amandel

Ingrediënten: 600 g sperziebonen 3 el amandelschaafsel 2 el olijfolie 2 tenen knoflook (fijngesneden) Bereiden: Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord. Verhit de olie in de koekenpan …

Meer lezen

Sperziebonen met geitenkaas

Voor 4 personen: Ingrediënten: 600 g sperziebonen 3 el olijfolie extra vierge 1 el balsamicoazijn (flesje 250 ml) 125 g geitenkaas met honing 45+ 1 zakje walnoten ((50 g), grof gehakt) Bereiden: Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 8 min. beetgaar. Giet af en doe in een schaal. Meng de olie …

Meer lezen

Maissalade met venkel en mango

Recept voor 4 personen Ingrediënten: beetje verse munt beetje verse koriander 1 rode peper 1 zoete ui 4 maiskolven 2 limoenen (schoongeboend) 1 teen knoflook 1 mango 1 venkelknol 2 el olijfolie Bereiden: Haal de blaadjes van de takjes munt en koriander. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet