|
|
|
De vakantie is weer voorbij! Hopelijk hebben jullie goede zomerse weken gehad.
|
Bij ons zijn de kinderen ook weer naar school; dit geeft stiekem weer wat meer ritme aan de dag, al missen we hun gezelligheid op het erf ook, wanneer we aan het werk zijn
|
De tuin gaat ook de nazomer in, en daarmee de inhoud van de pakketten ook. Deels nog zomers, deels weer producten die herfstig lijken. Van een collega hebben we mooie suikermais kunnen overnemen, dus dat is smullen!
|
Ook de bouw gaat hier door; zie foto hieronder. We hopen de daken snel af te hebben zodat we daar ons geen zorgen meer over hoeven te maken nu de herfst er weer aakomt.
|
|
|
|
De gevels zijn gisteren afgerond
|
|
|
Week 35 (27 augustus)
|
Groentekrat: Spinazie Courgette Rode biet Suikermais Tomaatjes Sla
|
Fruitpakket: Appels Peren Pruimen Bananen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Geroosterde maiskolf
|
Ingrediënten: 4 maiskolven, 50 g boter of margarine, zout. Voorbereiding De oven voorverwarmen op 200°C of gasstand 4-5.Van de maiskolven bladeren en draden verwijderen.Besmeer de maiskolven met de helft van de boter.Wikkkel elke maiskolf in een stukje aluminiumfolie. Bereidingswijze De pakketjes op een rooster in het midden van de oven leggen en in ± 30 min. gaar bakken. De maiskolven …
|
|
|
|
|
Maissalade met venkel en mango
|
Recept voor 4 personen Ingrediënten: beetje verse munt beetje verse koriander 1 rode peper 1 zoete ui 4 maiskolven 2 limoenen (schoongeboend) 1 teen knoflook 1 mango 1 venkelknol 2 el olijfolie Bereiden: Haal de blaadjes van de takjes munt en koriander. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp …
|
|
|
|
|
Farfalle met zalm, spinazie en courgette
|
Ingrediënten voor 4 personen: 300 g farfalle (zak 500 g) 4 middelgrote eieren 1 courgette 2 el milde olijfolie 125 g roomkaas (evt. met kruiden) 500 g verse bladspinazie 100 g gerookte zalmblokjes Bereiden: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze onder koud stromend water schrikken, pel …
|
|
|
|
|
Geroosterde rode bieten en rode ui met oude geitenkaas
|
Een recept van Maartje van Velthooven van Pompoen&Aubergine Geroosterde rode bieten en rode ui met oude geitenkaas (hoofdgerecht voor 2 personen) 400 g rode bieten 3 rode uien 2 el olijfolie 2 tl venkelzaad peper en zout 150 g oude geitenkaas Schil de bieten en snijd ze in partjes. Pel de uien en snijd ze ook in partjes. Doe de …
|
|
|
|
|
Rode biet met chocola en balsamico
|
Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten 1 fles bietensap 100 g extra pure chocolade 4 el balsamicoazijn 2 gekookte bietjes 1 zakje rucola grof zeezout Bereiden Kook de bietjes in de schil totdat ze zacht zijn wanneer je er met een scherp mesje in prikt. Schil ze onder de koude kraan met de handen; je kunt het velletje er zo afwrijven! …
|
|
|
|
|
|