De Antoniushoeve
Beste mensen,

De zomervakantie is alweer zowat voorbij. Die zes weken gaan toch altijd maar snel...

Op de tuin en aan het assortiment uit Nederland is te merken dat de nazomer al is ingezet. De eerste pompoenen worden geoogst, de eerste pastinaak komt dinsdag in het pakket. In deze tijd van het jaar is het assortiment uit eigen land het grootst. Naast de vruchtgroente die nu in overvloed zijn, is het ook weer mogelijk om kwetsbaardere bladgewassen te telen, zoals spinazie, paksoi en raapstelen. In hoogzomer houden deze het niet uit op de tuin.
Het verloop en het karakter van het zomerhalfjaar is altijd goed in de natuur en de groenteteelten te zien.
In het eerste deel, tot midzomer, vindt vooral de groei van de plant, met name het blad, plaats. In het tweede deel, van midzomer tot half augustus, zie je de bloei en in het derde deel vooral de afrijping van de vruchten en het rijpen en laten vallen van de zaden.
Ook het zonlicht is per periode echt anders van karakter.

Naast de werkzaamheden op de tuin, zijn wij nog steeds druk met de bouw van de schuur. Deze vordert gestaag. Volgende week zullen we weer eens wat foto's sturen.

Bijgevoegd de pakketinhoud voor aanstaande dinsdag.

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Week 34 (20 augustus)

Groentekrat:
Palmkool
Bleekselderij
Spitskool
Pastinaak
Prei
Champignons

Fruitkrat:
Appels nieuwe oogst uit NL
Peren
Druiven
Aardbeien

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Soep van pastinaak en geroosterde uien met kaascroutons

Een recept van Maartje van Velthooven van Pompoen&Aubergine  Pastinaak-geroosterde uiensoep met appel en kaascrouton (voor 2 liter soep) 6 middelgrote rode uien 2 el grove mosterd 2 el honing 2 el rode wijnazijn 1 kg pastinaak 2 friszure appels 1½ l groentebouillon broodsneetjes kaas met een stevige smaak, bijvoorbeeld brie de meaux of gruyère 4 el olijfolie peper en zout …

Meer lezen

Rös­ti­koek­jes van pas­ti­naak en tijm

Ingrediënten: 2 pastinaak 15 g verse tijm 3 eiwitten 5 el traditionele olijfolie 1 mespunt zeezout Bereiden: Schil de pastinaken en rasp ze (evt. in de keukenmachine) tot spaghetti. Vermeng de pastinaak naar smaak met peper uit de molen en de blaadjes van de verse tijm. Klop het eiwit even los en giet erdoor, meng alles goed. Verhit een laag …

Meer lezen

Risotto met pastinaak

Ingrediënten: 250 g pastinaak 250 g winterpeen 10 g (verse) Italiaanse kruiden zoal basilicum, oregano, tijm, rozemarijn,.... 30 g boter 250 g risottorijst 125 ml droge witte wijn 875 ml hete paddenstoelenbouillon 75 g Parmezaanse kaas Bereiden: Schil de pastinaak en peen en snijd in stukjes. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en de blaadjes van de takjes tijm …

Meer lezen

Linzensoep met bleekselderij

Ingrediënten: 2 uien 2 stengels bleekselderij 400 g bruine linzen in blik (uitgelekt) 400 g kikkererwten in blik (uitgelekt) 4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper 2 tl gemalen kaneel 400 g tomatenblokjes (blik) 1 liter groentebouillon van tablet 1 citroen Bereiden: Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit …

Meer lezen

Stevige groentesoep met palmkool

Ingrediënten: 400 ml kippenbouillon (evt uit potje) 800 ml kokend water 200 g cavolo nero - palmkolen 3 stengels bleekselderij 150 g quinoa 2 el harissa Bereiden: Breng de bouillon met het water aan de kook. Snijd ondertussen de cavolo nero fijn (de nerf verwijderen). Voeg de cavolo nero, bleekselderij en quinoa toe aan de bouillon en breng opnieuw aan …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet