De Antoniushoeve
Wat hebben we een mooie week achter de rug! De groenbemesters die zijn gezaaid komen al goed boven en bied nu al plek voor 8 kieviten. De schuur wordt beetje bij beetje steeds meer schuur en in de tussentijd oogst Jan mooie gewassen van het land.
Komende week brengt veel warmte met zich mee; probeer je pakket daarom op tijd op te halen en terug te koelen in de koelkast.

Voor nu alvast een mooi weekend!

Week 33 (13 augustus)

Groentekrat:
coeur de boeuf
venkel
Koolrabi
paksoi
Bosprei
Sla

Fruitkrat:
Appels (NIEUWE OOGST!)
Peren
Bananen
Avocado

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Koolrabi in mosterd-roomsaus

Ingrediënten voor 4 personen: 4 koolrabi's 250 g slagroom 1 el grove mosterd Bereiden: Schil de koolrabi's dun en snijd doormidden. Leg de helften op het snijvlak en snijd dunne plakken. Leg de plakken in een wijde hapjespan en schenk er slagroom over. Breng de slagroom aan de kook en laat de koolrabi 5 min. afgedekt koken. Verwijder de deksel …

Meer lezen

Pikante koolrabischotel met tomaten

Nodig: 2 koolrabi’s 1 el olie ½ tl komijnzaad een snuf asafoetidapoeder (ofwel 1 teentje hard gebakken knoflook) 1 gedroogde rode peper 3 tomaten, ontveld en fijngehakt ¼ tl kurkumapoeder ½ tl zout Bereiding: Snijd ongeveer een achtste van de grove onderkant van de koolrabiknol, schil dan de rest. Snijd de koolrabiknol in vieren, zoals u een appel in vieren …

Meer lezen

Paksoi met gember

Ingrediënten: 2 eetlepels olijfolie om in te bakken 3 bosuitjes 1 teen knoflook 2 cm verse gember (geschild en fijngesneden) 1 stronk paksoi Bereiden: Verhit 2 el olijfolie in een wok. Roerbak op hoog vuur 3 in schuine stukjes gesneden bosuitjes, 1 in dunne plakjes gesneden teen knoflook, 2 cm verse gember (geschild en fijngesneden) en 1 stronk grof gesneden …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet