|
|
|
Wat heerlijk dat de zomer nu echt is doorgebroken! Gelukkig niet alleen maar warmte; een fijne Hollandse zomer met warmte en wind en soms regen :) Voor ons op de tuin echt perfect.
|
Bijgevoegd treft u de pakketinhoud voor aanstaande dinsdag; dat het weer mag smaken!
|
De sla, courgette en andijvie komen van eigen land. Zo fijn om weer zelf te oogsten!
|
|
|
Inhoud week 27 (2 juli)
|
Groentekrat: Tuinbonen Wortels Prei Andijvie Koolrabi Sla of Courgette
|
Fruitkrat: Bananen Appels Druiven Nectarine
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Andijvieschotel
|
Ingrediënten: 50 g roomboter 1 beschuit 2 struiken andijvie zout en peper nootmuskaat 200 g jongbelegen kaas (stuk) 200 g achterham Bereiden: Oven voorverwarmen op 200 ºC. Ovenschaal invetten. Rest van boter in klontjes snijden. Beschuit heel fijn verkruimelen. Andijvie schoonmaken, in brede repen snijden en wassen. In pan andijvie met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 minuten …
|
|
|
|
|
Perzische gekruide rijst met tuinbonen (Sabzi polo)
|
Ingrediënten: (let op: dit zijn hoeveel heden voor een groter gezelschap. Pas aan naar behoefte) 1,4 liter water 800 g witte rijst (langwerpige korrel) 3 eetlepels (45 ml) plantaardige olie 1 bosje dille, fijngeknipt 1 bosje peterselie, fijngeknipt een bosje koriander, fijngeknipt 500 g gedopte tuinbonen gemalen kurkuma naar smaak kaneelpoeder naar smaak 2 afgestreken theelepels (6 g) zout 2 …
|
|
|
|
|
Tuinbonen met spekjes en tijm
|
Ingrediënten: 450 g tuinbonen 2 takjes tijm 2 uien 1 el boter voor de vleeseters: 125 spekjes Bereiden: Kook de tuinbonen en de takjes tijm in een laagje kokend water met zout in 5 min. bijna gaar. Snipper de uien zeer fijn. Bak in een droge koekenpan de spekreepjes in 2 min. bruin. Voeg de boter en ui toe …
|
|
|
|
|
|