De Antoniushoeve
Beste mensen,

De temperatuur blijft nog wat achter, maar alles is gelukkig wel droger. En wat koeler weer is wel fijn voor de mensen die nu bij ons aan het bouwen zijn; het resultaat tot nu toe is hieronder te zien en spreekt voor zich.
Vandaag wordt de eerste prei geplant en binnenkort komt de eerste sla van eigen land. Toch nog eigen oogst voor dat het herfst wordt :)

Voor wie het leuk vindt; kom vooral even kijken bij ons op de bouwplaats. Je ziet het tegenwoordig niet zo vaak meer; een schuur die helemaal met de ouderwetse pin-gatverbinding wordt gebouwd. Wij zelf genieten in ieder geval volop van de eeuwenoude techniek die hier in de praktijk wordt gebracht.

Bijgevoegd de inhoud voor aanstaande week, met leuke recepten.

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Nieuwbouw Antoniushoeve 2024

Bestel uw asperges voor aanstaande dinsdag!


U kunt nog één maal biologische asperges bijbestellen bij uw pakket!

Als u het uiterlijk maandag voor 20 uur per mail laat weten kunnen wij ze voor dinsdag bij uw pakket leveren.
Laat vooral het gewicht weten dat u wil ontvangen.

Wij zullen ze in een aparte krat in een zakje met uw naam erop bij de pakketten zetten.
De asperges staan niet op de afvinklijst vermeldt.

De prijs voor deze week is 12,50/per kilo. De kosten worden op uw eerstvolgende factuur gerekend.

We zien uw bestelling tegemoet!

Inhoud week 25 (18 juni)

Groentekrat:
Andijvie
Spitskool
Witlof
Waspeen
Courgette
Sla

Fruitkrat:
Appels
Perzik
Kiwi
Banaan

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Gebakken witlof met ui en spek

Ingrediënten: 4 struiken witlof 125 g ontbijtspek 1 ui 1 teen knoflook 2 el traditionele olijfolie 1 tl gedroogde oregano Bereiden: Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Haal de bladeren los, was en droog ze. Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 5 min. knapperig. …

Meer lezen

Gekaramelliseerde witlof

Een lekker makkelijk zomers receptje! Ingrediënten: 4 stronken witlof 50 g boter 2 eetlepels suiker Bereiden: Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de stronken in de lengte in kwarten. Verwijder de harde kern. Verhit de boter in een ruime koekenpan en roerbak het witlof, de suiker en wat zout naar smaak op middelhoog vuur 6 …

Meer lezen

Andijvietaart

Ingrediënten: 6 plakjes roomboter bladerdeeg 1 ui 85 g gezouten cashewnoten 2 el milde olijfolie 700 g gesneden andijvie 4 eieren 125 g crème fraîche 150 g geraspte kaas Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de deegplakjes ontdooien. Snipper de ui en hak de cashewnoten grof. Leg de deegplakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat de …

Meer lezen

Andijvierolletjes

Nodig: 2 el olijfolie 1 ui 300 gr gehakt 70 gr tomatenpuree 2 tl oregano 1 krop andijvie Bereiden: Schil en snipper de ui. Verhit de olie en fruit de ui 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Voeg de tomatenpuree en oregano toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet