|
|
|
Ja, de zomer lijkt toch een beetje te beginnen. Eindelijk droog weer; met de zon en de wind droogt de grond nu snel. Van het weekend wordt de rest van het land geploegd. Daarna kunnen we eindelijk gewoon aan de slag op de tuin.
|
Ondanks de nattigheid is het ons toch gelukt om de courgettes te telen dus die zaten afgelopen week in het pakket en komen aanstaande dinsdag ook weer. Lekker zomers!
|
Aanstaande maandag begint het bouwbedrijf uit Heeswijk-Dinther met de bouw van onze houten schuur. Zoals hier onder te zien ligt de ondergrond mooi klaar! :)
|
Bijgevoegd de inhoud voor aanstaande week!
|
|
|
|
Bestel uw asperges voor aanstaande dinsdag!
U kunt weer wekelijks biologische asperges bijbestellen bij uw pakket!
|
Als u het uiterlijk maandag voor 20 uur per mail laat weten kunnen wij ze voor dinsdag bij uw pakket leveren.
|
Laat vooral het gewicht weten dat u wil ontvangen.
|
Wij zullen ze in een aparte krat in een zakje met uw naam erop bij de pakketten zetten.
|
De asperges staan niet op de afvinklijst vermeldt.
|
De prijs voor deze week is 11/per kilo. De kosten worden op uw eerstvolgende factuur gerekend.
|
Wij zullen elke week een reminder sturen en dan kunt u daarop reageren om voor de betreffende week uw bestelling door te geven.
|
We zien uw bestelling tegemoet!
|
|
|
Inhoud week 24 (11 juni)
|
Groentepakket: Broccoli Courgette Bleekselderij Aubergine Trostomaten Sla
|
Fruitpakket: Sinaasappels Mandarijnen Bananen Appels
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Ratatouille
|
Ingrediënten: 1 middelgrote ui 2 tenen knoflook 1 aubergine 1 courgette 1 rode paprika 2 el traditionele olijfolie 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden 40 ml rode wijn 400 g tomatenblokjes in blik 1½ el rode wijnazijn Bereiden: Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 2 bij 2 cm (brunoise). Halveer de …
|
|
|
|
|
Linzensoep met bleekselderij
|
Ingrediënten: 2 uien 2 stengels bleekselderij 400 g bruine linzen in blik (uitgelekt) 400 g kikkererwten in blik (uitgelekt) 4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper 2 tl gemalen kaneel 400 g tomatenblokjes (blik) 1 liter groentebouillon van tablet 1 citroen Bereiden: Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit …
|
|
|
|
|
Mediterrane bleekselderij
|
Ingrediënten: 1 bleekselderij 1 rode ui 1 teentje knoflook 4 takjes tijm 2 eetlepels olijfolie 400 gram tomatenblokjes (vers of uit blik) Bereiding: Maak de bleekselderij schoon en snijd het in schuine stukjes. Pel en halveer de ui en snijd in dunne partjes. Haal de partjes los. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de …
|
|
|
|
|
Aubergines uit de oven
|
Ingrediënten voor 4 personen: 2 aubergines 2 tenen knoflook 15 g basilicum 2 el traditionele olijfolie 800 g tomatenblokjes (blik à 400 g) 2 tl gedroogde oregano 50 g geraspte Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergine in partjes. Snijd de knoflook fijn en scheur de blaadjes van het basilicum. Verhit de grillpan en …
|
|
|
|
|
|