|
|
|
Het lijkt erop dat de natte periode ten einde komt. We hebben wat kunnen planten op het droge hoekje op het land. Hopelijk kunnen we eind volgende week de rest van het land bewerken zodat de nieuwe plant- en zaairondes niet meer hoeven te wachten. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen...
|
Het is jullie misschien opgevallen dat de afwisseling van de pakketinhoud niet optimaal is. Dit heeft helaas ook met de nattigheid te maken. De teelten komen overal in Nederland lastig op gang. Sommige collega's hebben meer geluk gehad dan wij waardoor we bij hen terecht kunnen voor bepaalde producten maar de hoeveelheden hiervan zijn ook niet oneindig.
|
De groenteteelten in het zuiden van Europa zijn nu klaar waardoor ook uit die hoek het aanbod minder is.
|
Kortom, we moeten allemaal nog even geduld hebben tot we weer volop van zomergroentes kunnen genieten.
|
|
|
Bestel uw asperges voor aanstaande dinsdag!
U kunt weer wekelijks biologische asperges bijbestellen bij uw pakket!
|
Als u het uiterlijk maandag voor 20 uur per mail laat weten kunnen wij ze voor dinsdag bij uw pakket leveren.
|
Laat vooral het gewicht weten dat u wil ontvangen.
|
Wij zullen ze in een aparte krat in een zakje met uw naam erop bij de pakketten zetten.
|
De asperges staan niet op de afvinklijst vermeldt.
|
De prijs voor deze week is 11/per kilo. De kosten worden op uw eerstvolgende factuur gerekend.
|
Wij zullen elke week een reminder sturen en dan kunt u daarop reageren om voor de betreffende week uw bestelling door te geven.
|
We zien uw bestelling tegemoet!
|
|
|
Inhoud week 23 (4 juni)
|
Groentekrat: Courgette Chinese kool Waspeen Zoete bataat Komkommer Prei
|
Fruitkrat: Appels Sinaasappels Mandarijn Bananen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Zoete bataat frites
|
Ingrediënten: zoete aardappel 2 tl uienpoeder 2 tl knoflookpoeder 2 tl gerookt paprikapoeder 2 el traditionele olijfolie Bereiden: Verwarm de oven voor op 230 °C. Schil de zoete aardappelen, snijd in dikke frites en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met het uienpoeder, knoflookpoeder, gerookte-paprikapoeder en eventueel zout. Besprenkel met de olijfolie en schep om, zodat alles …
|
|
|
|
|
Noedelsoep met chinese kool en tempé
|
Ingrediënten voor 4 personen: 2 sjalotten 2 cm verse gember 2 tenen knoflook 15 g verse koriander 1 Chinese kool 250 g tempeh 1 limoen 1 stengel vers citroengras 1 tl chilivlokken 200 g vermicelli glass noodles soe-oen 4 el arachideolie 1 groentebouillontablet 1 l water 400 ml kokosmelk 1 tl suiker 3 el ketjap manis Bereiden: Snijd de sjalotten …
|
|
|
|
|
Chinese kool met gember
|
Ingrediënten: 5 el olijfolie 25 gr boter 250 gr kastanjechampignons 3 cm verse gember 1 el wittewijnazijn 1 Chinese kool Verhit 2 el olie met de boter in een koekenpan. Voeg de champignons toe en bak ze in ca. 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen op een bord. Snijd de gember zo fijn …
|
|
|
|
|
|
|