|
|
|
De ontwikkelingen staan op de tuin nog steeds zo goed als stil. In het hoekje dat we vorige week hebben kunnen ploegen hebben we al het plantgoed dat stond te popelen om geplant te worden gezet. Nu maar hopen dat er zo weer een stukje klaargemaakt kan worden voor de volgende lading.
|
Gelukkig hebben sommige delen van Nederland minder pech gehad dus we hebben wel fijne producten van onze bio collega's voor in jullie pakketten!
|
Los van de tuin staat het hier verder niet stil. De ondergrond van de schuur ligt te wachten tot we op 10 juni de constructie gaan zetten.
|
De schuur is echter maar een deel van de herontwikkeling van ons erf. De eigenaar van de boerderij is Stichting Brabants Landschap en zij zullen nadat de schuur staat, beginnen met het herindelen van het erf en de dichtstbijzijnde percelen. Als natuur- en erfgoedorganisatie hebben zij een plan gemaakt om bij de Antoniushoeve weer een passende erfinrichting te maken, gebaseerd op elementen die vroeger vaak aanwezig waren bij langgevelboederijen en gebaseerd op hun visie met betrekking tot het verhogen van de biodiversiteit rondom de boerderij.
|
Gisteravond hebben zij dit plan aan ons en aan de bewoners en eigenaren van omliggende boerderijen en percelen gepresenteerd.
|
Wij kijken erg uit naar de realisatie van dit project!
|
Bijgevoegd treft u de inhoud voor aanstaande week.
|
Vergeet niet uw wekelijkse asperges bij te bestellen!
|
|
|
Inhoud week 22 (28 mei)
|
Groentekrat: Broccoli Koolrabi Rode biet Waspeen Sla Cherrytomaatjes
|
Fruitkrat: Appels Blauwe bessen Sinaasappels Watermeloen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
Bestel uw asperges voor aanstaande dinsdag!
U kunt weer wekelijks biologische asperges bijbestellen bij uw pakket!
|
Als u het uiterlijk maandag voor 20 uur per mail laat weten kunnen wij ze voor dinsdag bij uw pakket leveren.
|
Laat vooral het gewicht weten dat u wil ontvangen.
|
Wij zullen ze in een aparte krat in een zakje met uw naam erop bij de pakketten zetten.
|
De asperges staan niet op de afvinklijst vermeldt.
|
De prijs voor deze week is 11/per kilo. De kosten worden op uw eerstvolgende factuur gerekend.
|
Wij zullen elke week een reminder sturen en dan kunt u daarop reageren om voor de betreffende week uw bestelling door te geven.
|
We zien uw bestelling tegemoet!
|
|
|
|
|
Broccoli met gember en sambal
|
Ingrediënten Stronk broccoli 3 cm verse gember 4 eetlepels sojasaus 1 eetlepel sambal Bereiden Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Doe alles in een metalen zeef of vergiet en hang die in een pan met een laagje kokend water. Doe de deksel erop en stoom de broccoli in 7 min. beetgaar. Snijd de …
|
|
|
|
|
Gegrilde koolrabi met dilledressing
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1 limoen of citroen 3 koolrabi's 4 eetlepels olijfolie ½ teentje knoflook (uitgeperst) 1 eetlepel kappertjes 1 eetlepel dille (vers of gedroogd) Bereiden: Limoen of citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. Koolrabi's dun schillen en in pan met ruim water, wat zout en 2 el limoen/citroensap in ca. 15 min. beetgaar koken. Koolrabi iets laten …
|
|
|
|
|
Bietengratin
|
Ingrediënten: 1 beker crème fraîche (125 ml)100 ml melk2 eetlepels geraspte mierikswortel (potje a 140 gr)2 eieren150 gr oude kaas (geraspt)1 kilo aardappels (vastkokend, geschild en in dunne plakjes)500 gr rode bieten (in dunne plakjes) Bereiden: Roer de crème fraîche, de melk, de mierikswortel, de eieren en zout naar smaak goed door elkaar met een garde. Schep 100 g van …
|
|
|
|
|
Rode biet met chocola en balsamico
|
Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten 1 fles bietensap 100 g extra pure chocolade 4 el balsamicoazijn 2 gekookte bietjes 1 zakje rucola grof zeezout Bereiden Kook de bietjes in de schil totdat ze zacht zijn wanneer je er met een scherp mesje in prikt. Schil ze onder de koude kraan met de handen; je kunt het velletje er zo afwrijven! …
|
|
|
|
|
|