|
|
|
Yes, het is gelukt om deze week de eerste bestelling te plaatsten bij de biologische plantenkweker. Dit betekent dat wij in week 11 de eerste maagdelijke plantjes geleverd krijgen en hopelijk is de tuin dan ook helemaal gereed om direct beplant worden.
|
Ondanks dat het aankomende week nog koud wordt, zijn wij dus al in een voorjaarsstemming. En die kou komt eigenlijk goed uit, zoals ik vorige week beschreef. De vorst help een handje bij het opdrogen van het land. Daarna is de draagkracht van de grond beter waardoor we met zware wagens de mest en compost kunnen verspreiden.
|
Dit jaar gaan we ongeveer 25 soorten gewassen op onze tuin telen; een mooi aantal om gedurende het teeltseizoen de pakketten mee te vullen. Verder zullen we als afwisseling soms producten van biologische telers uit de omgeving in de pakketten doen. Zoals de jullie al bekende witlof en champignons. Maar ook heerlijke tomaten, paprika's en komkommers die direct van de bio-teler uit Uden komen.
|
Kortom, veel lekkers om weer naar uit te kijken!
|
Hieronder de inhoud voor aanstaande zaterdag.
|
Veel kookplezier gewenst!
|
|
|
Inhoud week 6 (7 februari)
|
Groentekrat: Spruiten Venkel Savoie kool Wortelpeterselie Prei Champignons Sjalotje
|
Fruitkrat: Appels Peren Sinaasappels Grapefruit
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Curry met savooiekool en garnalen
|
Ingrediënten: 300 g witte rijst 1 savooiekool 2 el olijfolie 1 ui (in halve ringen) 2 el kerriepoeder 2 tenen knoflook (geperst) 350 gr garnalen 1 pakje kokosmelk (200 ml) Bereiden: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kool in vieren, verwijder de dikke witte nerf en snijd de bladeren in dunne repen. Verhit de olie …
|
|
|
|
|
Savooiekool ovenschotel
|
Ingrediënten: 500 g biologische Aardappels 0.5 st biologische Savooiekool 2 st rode ui 50 g geraspte kaas 2 el Bakolie 1 el Sojasaus Nootmuskaat Peper en zout Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels en snijd in stukken. Kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af …
|
|
|
|
|
Wortelpeterseliedumplings
|
Ingrediënten: Voor de puree: 700 gram wortelpeterselie (schoongemaakt en in stukken van 2,5 cm) 100 ml melk of room 1 à 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 tuinkruidenbouillonblokje 3 takjes tijm, gerist en gehakt (room)boter 1 ei Voor de dumplings: wortelpeterseliepuree (zie boven) 1 ei 1 flinke hand walnoten of amandelen, fijngehakt 5 à 6 eetlepels bloem Bereiden: Blancheer de wortelpeterselie …
|
|
|
|
|
Geroosterde wortelpeterselie
|
Ingrediënten: Wortelpeterselie Olijfolie Peper en Zout uit de molen Tijm of rozemarijn (of beiden) Bereiden: Verwarm de oven voor op 180C. Was de wortelpeterselie en snijd in de lengte in repen van 2- 3 cm. Spreid uit op een met olijfolie ingevette bakplaat. Maal er peper en zout over en bestrooi met tijm/rozemarijn naar smaak. Schenk er nog wat olijfolie …
|
|
|
|
|
Groentesoep met wortelpeterselie
|
300 gram winterpeen 2 stengels bleekselderij 100 gram bloemkool 1 prei 3 laurierblaadjes 1 ui 1½ liter kraanwater 150 gram wortelpeterselie 3 blokjes groentebouillontabletten Bereiden: Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe deze in een vergiet. Voeg de uiteinden van de bleekselderij, wortelpeterselie en het uiteinde en groen van de prei toe. Haal de blaadjes van de …
|
|
|
|
|
|
|