|
|
|
Wat een regen; het is even doorzetten qua modder en humeur... Maar voor de grondwaterstand is dit top! Dat maakt die grijze luchten en stortbuien weer goed.
|
Op het land is het momenteel geen pretje; modder, modder en nog eens modder. Gelukkig is de structuur van onze bodem in prima staat waardoor tot nu toe alles geabsorbeerd kan worden. Maar aardig verzadigd lijkt het al wel. Hopelijk zal de relatieve kou van aankomende week de boel een beetje doen drogen.
|
Hieronder weer de inhoud voor aankomende week; inclusief de beloofde extra groente ter compensatie van afgelopen dinsdag.
|
We wensen iedereen een goed weekend!
|
|
|
Inhoud week 3 (17 januari)
|
Groentekrat: Pompoen Chinese kool Spruitjes Knolselderij Rammenas (een grote radijs) Prei Venkel (7e groente ter compensatie)
|
Fruitkrat: Appels Peren Bloedsinaasappelen Avocado
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Chips van rammenas
|
Schil de rammenas, spoel hem schoon en dep droog. Snij in zeer dunne plakjes. Verwarm olie in een pan voor op 150 graden. Frituur de plakes rammenas tot ze krokant zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout. Eet smakelijk!
|
|
|
|
|
Zuurkoolsalade met rammenas en rode bietjes
|
Ingrediënten: 300 gram gare rode bietjes 1 rammenas 1 appel 250 gram zuurkool 100 gram zure room 1 lepel azijn dille stukjes bleekselderij of blaadjes sla Bereidingswijze: Snij de bietjes in dunne plakjes. Rasp de appel en de rammenas grof en vermeng dit met de zuurkool en de plakjes biet. Giet de zure room vermengd met de azijn en de …
|
|
|
|
Stamppot van spruiten met gember
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken) 750 g spruitjes (schoongemaakt) 5 cm gemberwortel (geschild) 25 g boter 1 grote ui (grofgesnipperd) 2 theelepels gemalen komijn (djinten) 3 appels (stevig (bijv. elstar), geschild en in blokjes) 150 ml melk (verwarmd) Bereiden: Kook de aardappelen en de spruitjes in een grote pan met een flinke laag …
|
|
|
|
|
Spruitjes met peer
|
Ingrediënten voor 4 personen: 2 peren 600 g spruitjes (schoongemaakt) 4 el olijfolie 1 el vloeibare honing Bereiden: Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Haal van de spruiten de blaadjes los. Verhit de olie in een wok en roerbak de spruitblaadjes 5 min. Voeg de peer en honing toe …
|
|
|
|
|
Gegratineerde venkel
|
Ingrediënten: 3 venkelknollen zout 50 g Parmezaanse kaas 1 eetlepel boter versgemalen peper 1 dl slagroom 1 dl droge witte wijn Bereiden: Venkelknollen schoonmaken, wassen en elk in vieren snijden. Venkelgroen apart houden. Venkel in ruim water met zout ca. 4 minuten koken. Intussen oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Kaas raspen. Venkel goed laten uitlekken. Lage ovenschaal …
|
|
|
|
|
|