|
|
|
Voor jullie allen de beste wensen voor 2023! Dat het een gezond en vruchtbaar jaar mag worden!
|
De kerstvakantie is bijna voorbij. Ook wij hebben het wat rustiger aan gedaan. Nu, in het nieuwe jaar, beginnen we weer zoetjes aan met de voorbereidingen voor komend seizoen. Want na de jaarwisseling gaat de tijd opeens hard; zo staat het voorjaar weer voor de deur!
|
Bijgevoegd de inhoud voor aankomende dinsdag; met heerlijke bloedsinaasappels in het fruitkrat!
|
|
|
Inhoud week 2 (10 januari)
|
Groentekrat: Courgette Romanesco Winterpeen Palmkool Champignons Prei
|
Fruitkrat: Appels Peren Bananen Bloedsinaasappelen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Wortelsalade met sinaasappel
|
Ingrediënten: 450 g geraspte wortel 1 sinaasappel 4 tl vloeibare honing 4 el olie peper en zout 2 el sesamzaadjes Bereiden: Doe 450 gram geraspte wortel in een grote kom. Rasp het oranje laagje van de schil van 1 sinaasappel. Snij de sinaasappel doormidden en pers 'm daarna uit. Doe het oranje sinaasappelrasp en het sinaasappelsap in een schaaltje. Doe …
|
|
|
|
|
Courgettecake
|
Ingrediënten: 300 gr zelfrijzend bakmeel 100 ml olijfolie 100 ml witte wijn 125 gr feta, in blokjes 100 gr gemengde olijven, zonder pit, uitgelekt! 50 gr pijnboompitten 1 courgette, geraspt (ca. 300 gr) 3 eieren 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt zwarte peper uit de molen Bereiding: Meng alles goed en snel tot een glad beslag en giet het in …
|
|
|
|
|
Risotto met palmkool en champignons
|
Ingrediënten: 300 gram risottorijst 500 gr palmkool 400 gr kastanjechampignons 2 kleine uien 3-4 tenen knoflook 1 liter kruidenbouillon Scheutje witte wijnazijn 100 gr grana padano Klein beetje sinaasappelrasp Klein beetje sinaasappelsap Handje geroosterde pijnboompitten 4-seizoenenpeper Olijfolie of rijstolie Bereiden: Snijd de palmkool in kleine stukken (de dikke nerven haal je eraf). Snipper de ui en knoflook en rasp wat …
|
|
|
|
|
Romanesco met hazelnoten
|
Ingrediënten: 50 g hazelnoten 1 romanesco 15 g verse platte peterselie lekkere zelfgemaakte saladedressing 85 g rucola Bereiden: Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 6 min. goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof. Snijd de romanesco in roosjes en kook in 6 min. beetgaar. Snijd ondertussen de peterselie …
|
|
|
|
|
|