De Antoniushoeve
Beste klanten,

Wat een mooie bevroren wereld! Een paar van jullie hebben vast al een rondje geschaatst. Wij gaan het morgen ook eens proberen.
De tuin is nu in diepe winterrust. De aarde is keihard. We moeten zorgen dat alles binnenstaat hier. Na een uurtje buiten bevriest alles...
Maar die zon en de droge lucht maken dat het fijn is buiten. Fietsen en wandelen is nu echt een feest!

Bijgevoegd de inhoud voor aanstaande dinsdag. We hopen dat jullie met een deel van deze groente een fijn kerstdiner op tafel kunnen zetten!

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Inhoud week 51 (20 december)

Groentekrat:
Spruiten
Winterpeen
Bleekselderij
Bloemkool
Champignons
Winterpostelein of sla
Kerstextraatje: een stukkie gember!

Fruitkrat:
Appels
Peren
Sinaasappels (ook geschikt voor persen)
Bananen

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Stamppot van spruiten met gember

Ingrediënten voor 4 personen: 1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken) 750 g spruitjes (schoongemaakt) 5 cm gemberwortel (geschild) 25 g boter 1 grote ui (grofgesnipperd) 2 theelepels gemalen komijn (djinten) 3 appels (stevig (bijv. elstar), geschild en in blokjes) 150 ml melk (verwarmd) Bereiden: Kook de aardappelen en de spruitjes in een grote pan met een flinke laag …

Meer lezen

Spruitjes met peer

Ingrediënten voor 4 personen: 2 peren 600 g spruitjes (schoongemaakt) 4 el olijfolie 1 el vloeibare honing Bereiden: Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Haal van de spruiten de blaadjes los. Verhit de olie in een wok en roerbak de spruitblaadjes 5 min. Voeg de peer en honing toe …

Meer lezen

Linzensoep met bleekselderij

Ingrediënten: 2 uien 2 stengels bleekselderij 400 g bruine linzen in blik (uitgelekt) 400 g kikkererwten in blik (uitgelekt) 4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper 2 tl gemalen kaneel 400 g tomatenblokjes (blik) 1 liter groentebouillon van tablet 1 citroen Bereiden: Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit …

Meer lezen

Bleekselderijstampot met appel en walnoten

Ingrediënten voor 4 personen: 1 kg kruimige aardappel 1 struik bleekselderij 2 zoete appels 100 ml melk 25 g ongezouten roomboter 1 citroen (schoongeboend) 50 g ongebrande walnoten (grofgehakt) Bereiden: Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes van een ½ cm breed en …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet