|
|
|
Wat een mooie bevroren wereld! Een paar van jullie hebben vast al een rondje geschaatst. Wij gaan het morgen ook eens proberen.
|
De tuin is nu in diepe winterrust. De aarde is keihard. We moeten zorgen dat alles binnenstaat hier. Na een uurtje buiten bevriest alles...
|
Maar die zon en de droge lucht maken dat het fijn is buiten. Fietsen en wandelen is nu echt een feest!
|
Bijgevoegd de inhoud voor aanstaande dinsdag. We hopen dat jullie met een deel van deze groente een fijn kerstdiner op tafel kunnen zetten!
|
|
|
Inhoud week 51 (20 december)
|
Groentekrat: Spruiten Winterpeen Bleekselderij Bloemkool Champignons Winterpostelein of sla Kerstextraatje: een stukkie gember!
|
Fruitkrat: Appels Peren Sinaasappels (ook geschikt voor persen) Bananen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Stamppot van spruiten met gember
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken) 750 g spruitjes (schoongemaakt) 5 cm gemberwortel (geschild) 25 g boter 1 grote ui (grofgesnipperd) 2 theelepels gemalen komijn (djinten) 3 appels (stevig (bijv. elstar), geschild en in blokjes) 150 ml melk (verwarmd) Bereiden: Kook de aardappelen en de spruitjes in een grote pan met een flinke laag …
|
|
|
|
|
Spruitjes met peer
|
Ingrediënten voor 4 personen: 2 peren 600 g spruitjes (schoongemaakt) 4 el olijfolie 1 el vloeibare honing Bereiden: Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Haal van de spruiten de blaadjes los. Verhit de olie in een wok en roerbak de spruitblaadjes 5 min. Voeg de peer en honing toe …
|
|
|
|
|
Linzensoep met bleekselderij
|
Ingrediënten: 2 uien 2 stengels bleekselderij 400 g bruine linzen in blik (uitgelekt) 400 g kikkererwten in blik (uitgelekt) 4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper 2 tl gemalen kaneel 400 g tomatenblokjes (blik) 1 liter groentebouillon van tablet 1 citroen Bereiden: Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit …
|
|
|
|
|
Bleekselderijstampot met appel en walnoten
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1 kg kruimige aardappel 1 struik bleekselderij 2 zoete appels 100 ml melk 25 g ongezouten roomboter 1 citroen (schoongeboend) 50 g ongebrande walnoten (grofgehakt) Bereiden: Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes van een ½ cm breed en …
|
|
|
|
|
|
|