|
|
|
Week 48 komt er aan; het is al weer bijna december!
|
Het weer gaat vreemd op en neer. Afgelopen zaterdag straalde de laat bloeiende cosmea bloemen nog naast onze winkel. Na de nachtvorst waren ze helemaal weg. En nu is het weer zo acht alsof het oktober lijkt!
|
Wie weet wat deze wintermaanden ons nog aan vreemde verrassingen zal brengen...
|
Bijgevoegd de inhoud voor aanstaande dinsdag met een paar leuke receptjes. Let vooral op dat de rode slasoort die in het pakket zit, geen rode kool is maar radicchio. Deze lijkt nog het meest op witlof en is ook goed bitter. Het kan rauw of gestoofd/ui de oven gegeten worden.
|
|
|
Inhoud week 48 (29 november)
|
Groentekrat: Zoete bataat Spruitjes Spitskool Venkel Prei Radicchio
|
Fruitkrat: Appels Peren Bananen Kiwi's
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Gegratineerde venkel
|
Ingrediënten: 3 venkelknollen zout 50 g Parmezaanse kaas 1 eetlepel boter versgemalen peper 1 dl slagroom 1 dl droge witte wijn Bereiden: Venkelknollen schoonmaken, wassen en elk in vieren snijden. Venkelgroen apart houden. Venkel in ruim water met zout ca. 4 minuten koken. Intussen oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Kaas raspen. Venkel goed laten uitlekken. Lage ovenschaal …
|
|
|
|
|
Gekaramelliseerde radicchio met rozemarijn en peterselie
|
Ingrediënten: 2 kroppen radicchio rode sla 2 el traditionele olijfolie 1 takje rozemarijn (20 g) 2 tenen knoflook 2 el vloeibare honing 4 el balsamicoazijn 3 el peterselie Bereiden: Snijd elk kropje radicchio in 8 parten, laat de kern eraan. Bestrijk ze met de olie. Snijd de knoflook fijn en snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn. Meng de azijn, …
|
|
|
|
|
|
|
|