|
|
|
We nazomeren aankomend weekend gewoon door! Hoe heerlijk nog, die zon op je huid; vooral omdat we weten dat het niet meer voor lang is...
|
We halen nog steeds oogst van eigen land. Aankomende week zijn dat paksoi en venkel.
|
Verder ter info: de aankomende drie weken gaan wij met de kinderen nog even naar het zonnige zuiden. Maar niet getreurd: de pakketten gaan gewoon door (met uitzondering van de pakketten in Amsterdam op de zaterdagen 14-10 en 21-10)!
|
Ook de boerderijwinkel zal gewoon open zijn.
|
De administratie wordt ook gedaan, dus eigenlijk verandert er voor jullie niets, behalve dat je op de boerderij onze gezichten even niet ziet.
|
Ook vind je hieronder als opfrissertje de huisregels omtrent de pakketten. Deze hebben jullie allemaal bij aanmelding geakoordeerd.
|
Neem ze nog eens goed door zodat we er samen voor kunnen zorgen dat alles op rolletjes verloopt!
|
Alvast een fijn weekend gewenst!
|
|
|
Huisregels
NB: Graag alle communicatie omtrent de pakketten via de mail! Zo zorgen we er samen voor dat alles goed verloopt.
|
Wij maken onze pakketten met de grootste zorg. Om alles goed te laten verlopen, volgen hieronder onze huisregels:
|
Afhalen pakketten:
- De pakketten worden elke dinsdag uiterlijk rond 18.00 uur op de afhaalpunten bezorgd. Dit is onder voorbehoud; tijdens het bezorgen kan er uiteraard altijd iets gebeuren. Hieronder vindt u de streeftijden per afhaalpunt.
- Op het Emmaplein in Amsterdam is de bezorging op zaterdag
- Kijk op de lijst die op het afhaaladres ligt of uw bestelling klopt
- Neem de juiste maat pakket mee! (kijk op de kist!)
- Vink de producten aan die achter uw naam staan en die u meeneemt
- De kist mag u meenemen mits deze de week erop weer wordt geretourneerd op het afhaaladres. De kisten blijven ons eigendom en zijn dus niet bedoelt voor gebruik bij u thuis.
- Stapel lege kisten niet op volle, maar klap ze in en zet ze apart op een stapel
- De plastic afdekvellen die evt. op de kist zitten graag voorzichtig behandelen en in de lege kist achterlaten. Deze gebruiken wij opnieuw
- Het afhalen van de pakketten doe je op dinsdag. Lukt dat echt niet? Tot woensdag 10:00 garanderen wij dat het er staat. Dit echter alleen doen bij hoge uitzondering. Het heeft niet onze voorkeur ivm de versheid.
- Wij zijn, net als u, op de afhaalpunten te gast. Dat houden we graag zo!
Klopt er iets niet, neem dan contact met ons op. Neem niet iets anders mee dan wat voor u op de lijst staat. Anders wordt iemand anders daar de dupe van.
|
Bezorgtijden pakketten:
Bakel 09.30 uur Rupelstraat Helmond 09.45 uur Helmondselaan Helmond 10.15 uur Kasteelweg Aarle-Rixtel 11.00 uur Oude Aa Helmond 11.00 uur Freule Claralaan Nuenen 11.00 uur Alvershool Gerwen 11.30 uur Eikenpage Mierlo 12.30 uur Hulst Geldrop 13.00 uur Mimosaplein Eindhoven 13.30 uur Bergmannstraat Eindhoven 14.00 uur Galileistraat Eindhoven 14.30 uur Heivelden Boekel 15.30 uur Broekstraat Gemert 16.00 uur Jacob Catsstraat Gemert 16.30 uur Pater Vogelstraat Beek en Donk 17.30 uur Hoekendaal Lieshout 18.00 uur
|
Zaterdag 11.00 uur Emmaplein Amsterdam
|
Deze tijden zijn streeftijden. De bezorger kan altijd onderweg oponthoud hebben en iets later komen.
|
Bijbestellingen:
Indien u aardappelen of uien heeft bijbesteld, vindt u ze in de blauwe krat, in een zakje met uw naam erop. De eventueel bijbestelde eieren staan op een losse tray bij het afhaalpunt; neem graag uw eigen gerecyclede doosje mee! En let er vooral op dat u het juiste aantal meeneemt.
|
Ruilkratje:
Voor groenten die u echt niet verdraagt: Deze kunt u omruilen met een portie groenten uit de ruilkrat op het afhaaladres. Dit is dus echt bedoeld voor mensen met een streng dieet of allergieën. Wanneer u dus uit gemak ruilt, is er voor hen niets meer te ruilen. Voor het fruitpakket kunnen we geen ruilkrat hanteren.
|
Wijzigingen/ annuleringen:
Wijzigingen in bestellingen of afhaalpunten, evenals annuleringen, kunnen per e-mail worden doorgegeven. Doe dit uiterlijk de vrijdag van te voren! Deze wijzigingen worden op de volgende kwartaalfactuur verrekend.
|
Informatie die voor vrijdagmiddag binnen is, kan nog worden meegenomen in de levering van de dinsdag erop.
|
U krijgt een bevestiging dat uw wijziging/ annulering is verwerkt. LET OP! Informatie die later dan de vrijdag van te voren binnenkomt, kan helaas niet meer voor de dinsdag erop worden verwerkt!
|
Voor ons is het fijn wanneer u bij afwezigheid het pakket kunt laten logeren bij vrienden/buren/kennissen.Dit geeft ons meer continuïteit en is gelijk een leuke manier om andere mensen kennis te laten maken met bio en lokaal!
|
|
|
Inhoud week 41 (10 oktober)
|
Groentekrat: Venkel Zoete bataat Spitskool Winterpeen Witlof Paksoi
|
Fruitkrat: Appels Peren Groene mandarijnen (satsuma) Kiwi's
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Gewokte wortel met paksoi
|
Ingrediënten: 800 gram wortels 1 paksoi 2 tl sezamolie 1 el zonnebloemolie 2 el sojasaus 1 el sezamzaad Bereiden: Schaap de winterpeen en snijd in smalle reepjes van 5 cm lang. Verwijder de onderkant van de paksoi en snijd in smalle reepjes van een 1/2 cm breed.Verhit de zonnebloem- en sesamolie in een wok. Roerbak hierin de groenten op …
|
|
|
|
|
Spitskool met citroenroom
|
Ingrediënten: 1 spitskool 1 citroen verse bieslook (ca 25 g) 1 eetlepel roomboter 125 ml slagroom zout en peper Bereiden: Spitskool schoonmaken, stronk verwijderen en kool in reepjes snijden. Citroen goed schoonboenen, met fijne rasp de schil afraspen. Bieslook fijnknippen. In pan boter smelten. Kool en room toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten smoren. Citroenrasp erdoor roeren en …
|
|
|
|
|
Zoete aardappelcake
|
Ingrediënten: 25 g roomboter 350 g lichte basterdsuiker 1 tl vanille 1 mespunt zout 3 middelgrote eieren 300 g zoete aardappelen 3 cm verse gember 3 tl gemalen kaneel 225 g zelfrijzend bakmeel 1 tl bakpoeder 200 g crème fraîche 150 g notenmix 1 limoen 50 g poedersuiker 200 g verse roomkaas (bijv. MonChou) Bereiden: Verwarm de oven voor op …
|
|
|
|
|
Zoete aardappels met kikkererwten
|
Ingrediënten voor 4 pers.: 750 g zoete aardappelen 50 g gerookte spekblokjes 2 el pijnboompitten 400 g kikkererwten in blik 2 el traditionele olijfolie 15 g peterselie 30 g rucola Bereiden: Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in 20 min. bijna gaar. Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen. Bak de spek in een braadpan in 5 min. …
|
|
|
|
|
Zoete bataat frites
|
Ingrediënten: zoete aardappel 2 tl uienpoeder 2 tl knoflookpoeder 2 tl gerookt paprikapoeder 2 el traditionele olijfolie Bereiden: Verwarm de oven voor op 230 °C. Schil de zoete aardappelen, snijd in dikke frites en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met het uienpoeder, knoflookpoeder, gerookte-paprikapoeder en eventueel zout. Besprenkel met de olijfolie en schep om, zodat alles …
|
|
|
|
|
Gegratineerde venkel
|
Ingrediënten: 3 venkelknollen zout 50 g Parmezaanse kaas 1 eetlepel boter versgemalen peper 1 dl slagroom 1 dl droge witte wijn Bereiden: Venkelknollen schoonmaken, wassen en elk in vieren snijden. Venkelgroen apart houden. Venkel in ruim water met zout ca. 4 minuten koken. Intussen oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Kaas raspen. Venkel goed laten uitlekken. Lage ovenschaal …
|
|
|
|
|
|