|
|
|
De herfst is in aantocht. Al kan het overdag nog lekker warm zijn, je ruikt in de ochtend dat de zomer zo goed als voorbij is. De schimmels die de afbraak van de natuur bewerkstelligen, zijn al actief. In de ochtend staat er al veel nevel, vooral boven de beek. Soms is het zelfs mistig.
|
De oogsten op de tuin gaan nog een poosje weelderig door. De herfst luidt nog niet het eind van het teeltseizoen in. Tot ver in de herfst zullen jullie nog veel lekkers van eigen land ontvangen.
|
Ook het kwartaal is bijna voorbij. Daarom als mooie zomerafsluiting aankomende week aardbeien in het fruitpakket! Hopelijk zit de oogst mee en kunnen we alle kratjes vullen!
|
|
|
Inhoud week 38 (19 september)
|
Groentepakket: Snijbiet Rode biet Courgette Zoete bataat Suikermais Sla
|
Fruitpakket: Appels Peren Aardbeien Avocado
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Courgettekoekjes
|
Ingrediënten: 800 g courgettes 1 citroen 1 middelgroot ei 100 g Pecorino Romano (kaas) 20 g verse platte peterselie 50 g tarwe- of speltbloem 1 tl peper (versgemalen) 4 el traditionele olijfolie Bereiden: Rasp de courgette grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan. Klop het ei los. Rasp de kaas en snijd peterselie fijn. Meng de …
|
|
|
|
|
Regenboogsnijbiet met totmaat
|
Ingrediënten: 400 gram snijbiet 125 ml olijfolie 5 teentjes knoflook 1 kleine ui 1 citroen schaaf er 2 dunne schilletjes af en gebruik 1 eetlepel sap 3 takjes verse origano 300 gram romatomaten, die goed rijp zijn 120 gram lekkere groene ontpitten olijven 5 gram verse basilicum naar smaak peper & zout Bereiding: Was de snijbiet en haal de bladeren van de stelen, snijd ze in kleine stukjes bak ze in koekenpan in een theelepel olijfolie gedurende 4 minuten, …
|
|
|
|
|
Geroosterde rode bieten en rode ui met oude geitenkaas
|
Een recept van Maartje van Velthooven van Pompoen&Aubergine Geroosterde rode bieten en rode ui met oude geitenkaas (hoofdgerecht voor 2 personen) 400 g rode bieten 3 rode uien 2 el olijfolie 2 tl venkelzaad peper en zout 150 g oude geitenkaas Schil de bieten en snijd ze in partjes. Pel de uien en snijd ze ook in partjes. Doe de …
|
|
|
|
|
Snijbiet hartige taart
|
Ingrediënten 4 personen: Bladerdeeg (6-8 plakjes) Snijbiet ongeveer 400 gram 2 uien 2 knoflooktenen (gedroogde) munt (versgemalen) zout en 4 seizoenenpeper 3 eieren 125 ml kookroom 150 gr zachte geitenkaas 60-80 gram zwarte olijven, ontpit, gehalveerd Voorbereiding: Oven voorverwarmen op 200 graden. Springvorm bekleden met bladerdeeg, met vork wat gaatjes in de bodem prikken. In wokpan de ui en knoflook …
|
|
|
|
|
|