|
|
|
En dan is de zomervakantie al weer bijna voorbij! We merken het echt al hier op de boerderij; de zon komt later op en gaat eerder onder. Ook als het warm is, is 's avonds de hitte toch snel uit de lucht. En in de ochtend staan er alweer nevels boven het land en de beek. Hier en daar zijn er al paddestoelen te zien.
|
Als het nog een poosje lekker zonnig wordt, kunnen de pompoenen goed afrijpen.
|
Bijgevoegd de inhoud voor aanstaande dinsdag, met leuke recepten!
|
|
|
Inhoud week 34 (22 augustus)
|
Groentekrat: Spitskool Bieten Trostomaten Prei Sla Puntpaprika
|
Fruitkrat: Appels Peren Pruimen Avocado
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Van 21-8 tot 9-8 is onze straat opgebroken: zie alternatieve route!
|
Vanaf 21augustus tot en met 8 september is onze straat helaas opgebroken ivm werkzaamheden. Wij hebben voor de klanten van de pakketten en de winkel speciaal een alternatieve route gemaakt die achterlangs over ons land gaat. Gelukkig is het weer droog en is het voor auto en fiets begaanbaar. Voor mensen op de fiets die het een beetje spannend vinden, …
|
|
|
|
|
Geroosterde spitskool
|
Ingrediënten: 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels mosterd 1 eetlepel mosterdzaad 1 spitskool 50 g coppa di parma of een andere soort rauwe ham Bereiden: In kom olie, mosterd en mosterdzaad met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Spitskool in 4 kwarten snijden, buitenste bladeren en onderste stuk van stronk verwijderen. Spitskoolkwarten in kom met oliemengsel omscheppen. Oliemengsel met …
|
|
|
|
|
Tomatensoep
|
Ingrediënten voor 4 pers: 750 g tomaten 1 middelgrote ui 1 winterpeen 2 el traditionele olijfolie 70 g tomatenpuree 1 teen knoflook 2 takjes verse tijm 2 rundvleesbouillontabletten 750 ml kokend water Bereiden: Snijd de tomaten elk in 8 parten. Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de …
|
|
|
|
|
Bietensoep met geitenkaascroutons
|
Ingrediënten: 4 sjalotten 2 tenen knoflook 300 g prei 75 g ongezouten boter ½ brood (ongesneden) paar takjes verse tijm 75 g oude geitenkaas 2 kippen- of groentebouillontabletten 400 g gekookte en geraspte bietjes 1 liter water Bereiden: Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de helft van de boter in …
|
|
|
|
|
|