De Antoniushoeve
Beste mensen,

Hopelijk hebben jullie deze week genoten van de groentes die al weer rijkelijk van ons land geoogst worden. Tot nu toe zijn we erg tevreden; we lopen goed op schema.
Deze week weer heerlijk ver spul van de tuin; spinazie, koolrabi of paksoi, radijs en koriander. En de witlof en waspeen zijn uiteraard ook heerlijk :)
In het fruitpakket lekker Europees seizoensfruit; blauwe bes en abrikoos.
Kort om, geniet er weer van!

En doe ook even een regendansje voor onze tuin. In de diepte ziet het nog prima met het vocht maar de toplaag wordt al aan de droge kant.

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Inhoud week 22

Groentekrat:
Spinazie
Waspeen
Witlof
Koolrabi/Paksoi
Koriander
Radijsjes

Fruitkrat:
Appels
Blauwe bes
Bananen
Abrikoosjes

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Gewokte wortel met paksoi

Ingrediënten: 800 gram wortels 1 paksoi 2 tl sezamolie 1 el zonnebloemolie 2 el sojasaus 1 el sezamzaad Bereiden: Schaap de winterpeen en snijd in smalle reepjes van 5 cm lang. Verwijder de onderkant van de paksoi en snijd in smalle reepjes van een 1/2 cm breed.Verhit de zonnebloem- en sesamolie in een wok. Roerbak hierin de groenten op …

Meer lezen

Spinazie met yoghurt

Ingrediënten: 30 g boter 1 rode ui (in halve ringen) 1 teen knoflook (in plakjes) 600 g spinazie 3 el Griekse yoghurt 1 mespunt gemalen komijn Bereiden: Verhit de boter in een grote koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg een handvol spinazie toe en roerbak op hoog vuur tot …

Meer lezen

Spinaziesoep

Ingrediënten: 75 gr boter 1 ui 1 teen knoflook 500 ml water 1 groentebouillonblokje 300 gr spinazie (grof gesneden) 125 ml creme fraiche Bereiden: Smelt 1/3 van de de boter in een ruime soeppan. Snijd de rest van de boter in blokjes en houd apart. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Voeg de ui en knoflook toe in …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet