|
|
|
Wat is het alweer snel donker; de donkere dagen voor kerst zijn zomaar weer aangebroken. Ook de tijd van heerlijke herfstmaaltijden van bijvoorbeeld spruitjes en bietjes. In deze donkere tijd geven de herfst- en wintergroente extra kleur aan het leven door de vrolijkheid die ze op ons bord brengen!
|
|
|
Inhoud week 47 (23 november)
|
Groentekrat: Spruitjes Rode bieten Prei Broccoli Winterpostelein Peterselie
|
Fruitkrat: Appels Peren Sinaasappels Kaki
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Volkoren spaghetti met amandelpesto en broccoli
|
Ingrediënten: 1 stronk broccoli 300 g gegrilde rode paprika's (uit pot of zelf gegrild!) 250 ml rijst cuisine (room van rijst om sausjes mee te maken) 30 g peterselie 50 g geroosterde amandelen 2 tenen knoflook 75 ml extra vierge olijfolie 250 g spelt volkoren spaghetti 250 g cherrytomaten aan de tak Bereiden: Verdeel de broccoli in kleine roosjes. …
|
|
|
|
|
Stamppot van spruiten met gember
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken) 750 g spruitjes (schoongemaakt) 5 cm gemberwortel (geschild) 25 g boter 1 grote ui (grofgesnipperd) 2 theelepels gemalen komijn (djinten) 3 appels (stevig (bijv. elstar), geschild en in blokjes) 150 ml melk (verwarmd) Bereiden: Kook de aardappelen en de spruitjes in een grote pan met een flinke laag …
|
|
|
|
|
Spruitjesgratin
|
Ingrediënten voor 4 personen: boter om in te vetten 600 g spruitjes 100 g geraspte belegen kaas 1 middelgroot ei 250 ml verse slagroom 1 tl gedroogde nootmuskaat 1 teen knoflook Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Maak de spruitjes schoon en kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af …
|
|
|
|
|
Spruitjes met peer
|
Ingrediënten voor 4 personen: 2 peren 600 g spruitjes (schoongemaakt) 4 el olijfolie 1 el vloeibare honing Bereiden: Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Haal van de spruiten de blaadjes los. Verhit de olie in een wok en roerbak de spruitblaadjes 5 min. Voeg de peer en honing toe …
|
|
|
|
|