De Antoniushoeve
Beste klanten,

We hopen dat jullie een goede herfstvakantie hebben gehad. Na de regen van vorige week, was het hier in Brabant eigenlijk best goed, toch?
Wij hebben in ieder geval in de Ardèche een prachtige tijd gehad; veel zon zodat we zelfs nog in een riviertje hebben kunnen zwemmen! Ook hebben we rondgeneusd op een biologische tuinderij aldaar. Ja, zelfs in de vakantie kunnen bodems en plantjes ons interesseren!
Alle dank dus aan de werknemers en vrijwilligers die in de twaalf dagen dat wij weg waren de boel zo goed bestierd hebben; Chapeau!

Bijgevoegd alweer de inhoud voor het eerste pakket van november. Geniet van de heerlijke herfstgroente van onze tuin!

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Inhoud week 44 (2 november)

Groentekrat:
Rode kool
Wortelen
Spinazie
Palmkool
Veldsla
Champignons

Fruitkrat:
Appels
Peren
Bananen
Sinaasappels

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Stevige groentesoep met palmkool

Ingrediënten: 400 ml kippenbouillon (evt uit potje) 800 ml kokend water 200 g cavolo nero - palmkolen 3 stengels bleekselderij 150 g quinoa 2 el harissa Bereiden: Breng de bouillon met het water aan de kook. Snijd ondertussen de cavolo nero fijn (de nerf verwijderen). Voeg de cavolo nero, bleekselderij en quinoa toe aan de bouillon en breng opnieuw aan …

Meer lezen

Salade met palmkool, linzen en tomaten

Ingrediënten voor één persoon: 1 rode ui een stuk of 6 – 8 bladen palmkool 1 knoflookteentje (of meer!) 10 cherrytomaatjes 1 kopje linzen (gekookt of uit blik) 1 el citroensap 1 el olijfolie peper & zout Bereiding: Snij de rode ui in halve ringen. Was de palmkoolbladeren schoon en snij het harde stuk in het midden, de nerf, er …

Meer lezen

Rode koolschotel met uiengehakt

Ingrediënten: 1 kg aardappelen 4 uien 2 el olijfolie 350 g gehakt 1 el gedroogde Italiaanse kruiden 500 g gekookte en gebonden rodekool met appel en 3 kruidnagels (dus van te voren bereiden!) 30 g ongezouten roomboter Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de aardappelen. Snijd ze in vieren en kook ze in 20 min. gaar. Snijd …

Meer lezen

Romige rode kool

Ingrediënten voor 4 personen: 2 tl venkelzaad 600 g rodekool 2 appels 1 el rodewijnazijn 300 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 30 g ongezouten roomboter 125 ml verse slagroom Bereiden: Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 1 min. Laat afkoelen op een bord en maal fijn in de vijzel. Snijd de kool in de lengte in …

Meer lezen
facebook