|
|
|
Alweer een weekje verder!
|
Bijgevoegd de inhoud voor aanstaande dinsdag.
|
Geniet van alle vers van het land en geniet van de mooie nazomerdagen!
|
|
|
Inhoud week 36 (7september)
|
Groentekrat: Spinazie Wortelen Venkel Palmkool Sla Kruiden
|
Fruitkrat: Appels Bananen Druiven Watermeloen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Venkel met dille
|
Ingrediënten: 2 venkelknollen 2 citroenen 4 el olijfolie 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 el gedroogde dille Bereiden: Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne plakken. Breng een pan water aan de kook en kook de plakken 8 min. Giet af en verdeel ze over de ovenschaal. Pers ondertussen 1 citroen uit. Boen …
|
|
|
|
|
Stevige groentesoep met palmkool
|
Ingrediënten: 400 ml kippenbouillon (evt uit potje) 800 ml kokend water 200 g cavolo nero - palmkolen 3 stengels bleekselderij 150 g quinoa 2 el harissa Bereiden: Breng de bouillon met het water aan de kook. Snijd ondertussen de cavolo nero fijn (de nerf verwijderen). Voeg de cavolo nero, bleekselderij en quinoa toe aan de bouillon en breng opnieuw aan …
|
|
|
|
|
Salade met palmkool, linzen en tomaten
|
Ingrediënten voor één persoon: 1 rode ui een stuk of 6 – 8 bladen palmkool 1 knoflookteentje (of meer!) 10 cherrytomaatjes 1 kopje linzen (gekookt of uit blik) 1 el citroensap 1 el olijfolie peper & zout Bereiding: Snij de rode ui in halve ringen. Was de palmkoolbladeren schoon en snij het harde stuk in het midden, de nerf, er …
|
|
|
|
|