|
|
|
Half augustus en daar is dan toch de zomer! Voor ons een prima timing, want na de groei (waar regen voor nodig is) komt de afrijping van de vruchtgewassen. En laat daarbij juist de zon een belangrijke taak hebben! Dan worden de pompoenen mooi oranje, de maïs lekker rijp... Ook stelt de zon de oprukkende herfstschimmels, die door de regen wat vroeger komen, weer uit. De gewassen worden 's ochtends door de dauw vochtig en drogen door de dag heen dan lekker op.
|
Bijgevoegd weer de inhoud van een smakelijk pakket voor aanstaande dinsdag. En laat je inspireren door de fijne recepten!
|
|
|
Inhoud week 33 (17 augustus)
|
Groentekrat: Spitskool Venkel Snijbonen Bietjes Sla Kruiden
|
Fruitkrat: Bananen Appels (nieuwe oogst!) Sinaasappels Blauwe bessen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Geroosterde spitskool
|
Ingrediënten: 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels mosterd 1 eetlepel mosterdzaad 1 spitskool 50 g coppa di parma of een andere soort rauwe ham Bereiden: In kom olie, mosterd en mosterdzaad met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Spitskool in 4 kwarten snijden, buitenste bladeren en onderste stuk van stronk verwijderen. Spitskoolkwarten in kom met oliemengsel omscheppen. Oliemengsel met …
|
|
|
|
|
Venkel met dille
|
Ingrediënten: 2 venkelknollen 2 citroenen 4 el olijfolie 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 el gedroogde dille Bereiden: Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne plakken. Breng een pan water aan de kook en kook de plakken 8 min. Giet af en verdeel ze over de ovenschaal. Pers ondertussen 1 citroen uit. Boen …
|
|
|
|
|
Geroosterde rode bieten en rode ui met oude geitenkaas
|
Een recept van Maartje van Velthooven van Pompoen&Aubergine Geroosterde rode bieten en rode ui met oude geitenkaas (hoofdgerecht voor 2 personen) 400 g rode bieten 3 rode uien 2 el olijfolie 2 tl venkelzaad peper en zout 150 g oude geitenkaas Schil de bieten en snijd ze in partjes. Pel de uien en snijd ze ook in partjes. Doe de …
|
|
|
|
|
Spitskool met citroenroom
|
Ingrediënten: 1 spitskool 1 citroen verse bieslook (ca 25 g) 1 eetlepel roomboter 125 ml slagroom zout en peper Bereiden: Spitskool schoonmaken, stronk verwijderen en kool in reepjes snijden. Citroen goed schoonboenen, met fijne rasp de schil afraspen. Bieslook fijnknippen. In pan boter smelten. Kool en room toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten smoren. Citroenrasp erdoor roeren en …
|
|
|
|
|