|
|
|
Alweer een weekje verder; we zijn alweer bijna op de helft van het jaar!
|
Hieronder weer zoals gewoonlijk de inhoud van de pakketten voor aanstaande dinsdag,
|
|
|
Inhoud week 24 (15 juni)
|
Groentekrat: Spinazie Witlof Courgette Pastinaak Champignons Sla
|
Fruitkrat: Bananen Kiwi's Appels Watermeloen
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Soep van pastinaak en geroosterde uien met kaascroutons
|
Een recept van Maartje van Velthooven van Pompoen&Aubergine Pastinaak-geroosterde uiensoep met appel en kaascrouton (voor 2 liter soep) 6 middelgrote rode uien 2 el grove mosterd 2 el honing 2 el rode wijnazijn 1 kg pastinaak 2 friszure appels 1½ l groentebouillon broodsneetjes kaas met een stevige smaak, bijvoorbeeld brie de meaux of gruyère 4 el olijfolie peper en zout …
|
|
|
|
|
Röstikoekjes van pastinaak en tijm
|
Ingrediënten: 2 pastinaak 15 g verse tijm 3 eiwitten 5 el traditionele olijfolie 1 mespunt zeezout Bereiden: Schil de pastinaken en rasp ze (evt. in de keukenmachine) tot spaghetti. Vermeng de pastinaak naar smaak met peper uit de molen en de blaadjes van de verse tijm. Klop het eiwit even los en giet erdoor, meng alles goed. Verhit een laag …
|
|
|
|
|
Farfalle met zalm, spinazie en courgette
|
Ingrediënten voor 4 personen: 300 g farfalle (zak 500 g) 4 middelgrote eieren 1 courgette 2 el milde olijfolie 125 g roomkaas (evt. met kruiden) 500 g verse bladspinazie 100 g gerookte zalmblokjes Bereiden: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze onder koud stromend water schrikken, pel …
|
|
|
|
|
Spinazie met yoghurt
|
Ingrediënten: 30 g boter 1 rode ui (in halve ringen) 1 teen knoflook (in plakjes) 600 g spinazie 3 el Griekse yoghurt 1 mespunt gemalen komijn Bereiden: Verhit de boter in een grote koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg een handvol spinazie toe en roerbak op hoog vuur tot …
|
|
|
|
|