|
|
|
Aankomende week beginnen we weer aan het nieuwe kwartaal, het 3e van dit jaar. We zijn nu dus alweer op de helft van 2022. Hoogzomer, maar gelukkig niet aan een stuk warm. De buitjes tussendoor zijn voor ons een zegen!
|
Geniet weer van de lekkere groente en fruit!
|
|
|
Inhoud week 27 (5 juli)
|
Groentekrat: Andijvie Tuinbonen Zoete aardappel Aubergine Sla of radicchio Bosje kruiden
|
Fruitkrat: Watermeloen Appels Bananen Sinaasappels
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Gekaramelliseerde radicchio met rozemarijn en peterselie
|
Ingrediënten: 2 kroppen radicchio rode sla 2 el traditionele olijfolie 1 takje rozemarijn (20 g) 2 tenen knoflook 2 el vloeibare honing 4 el balsamicoazijn 3 el peterselie Bereiden: Snijd elk kropje radicchio in 8 parten, laat de kern eraan. Bestrijk ze met de olie. Snijd de knoflook fijn en snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn. Meng de azijn, …
|
|
|
|
|
Andijvietaart
|
Ingrediënten: 6 plakjes roomboter bladerdeeg 1 ui 85 g gezouten cashewnoten 2 el milde olijfolie 700 g gesneden andijvie 4 eieren 125 g crème fraîche 150 g geraspte kaas Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de deegplakjes ontdooien. Snipper de ui en hak de cashewnoten grof. Leg de deegplakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat de …
|
|
|
|
|
Venkel-sinaasappelsalade met andijvie en olijven
|
Ingrediënten: 3 sinaasappels 6 eetlepels olijfolie extra vierge 2 venkelknollen 135 g andijvie 3 eetlepels olijven (kalamata) Bereiden: Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit en meng het sap in een slakom met de olie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd met een scherp mes de schil en het witte …
|
|
|
|
|
|