|
|
|
Na al die regen deze zon; de gewassen schieten de grond uit! Opeens is het seizoen echt in volle gang, alles komt hier tegelijk. Planten, zaaien, wieden, oogsten.. Heerlijk!
|
Aankomend pakket komen er alweer drie producten van eigen land; de sla, raapstelen en meiraapjes. De snijbiet komt van een Brabantse collega en de venkel van een bedrijf uit noord Limburg. Enkel de zoete aardappel komt via de groothandel.
|
Laat je inspireren door onze receptjes (vooral het recept voor de meiraapjes is een aanrader) en geniet van het feit dat het weer warmer is!
|
|
|
Inhoud week 23 (7 juni)
|
Groentekrat: Raapstelen Venkel Snijbiet Zoete bataat Sla Meiraapjes
Fruitkrat: Bananen Sinaasappels Blauwe bes Appels
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Regenboogsnijbiet met totmaat
|
Ingrediënten: 400 gram snijbiet 125 ml olijfolie 5 teentjes knoflook 1 kleine ui 1 citroen schaaf er 2 dunne schilletjes af en gebruik 1 eetlepel sap 3 takjes verse origano 300 gram romatomaten, die goed rijp zijn 120 gram lekkere groene ontpitten olijven 5 gram verse basilicum naar smaak peper & zout Bereiding: Was de snijbiet en haal de bladeren van de stelen, snijd ze in kleine stukjes bak ze in koekenpan in een theelepel olijfolie gedurende 4 minuten, …
|
|
|
|
|
Snijbiet hartige taart
|
Ingrediënten 4 personen: Bladerdeeg (6-8 plakjes) Snijbiet ongeveer 400 gram 2 uien 2 knoflooktenen (gedroogde) munt (versgemalen) zout en 4 seizoenenpeper 3 eieren 125 ml kookroom 150 gr zachte geitenkaas 60-80 gram zwarte olijven, ontpit, gehalveerd Voorbereiding: Oven voorverwarmen op 200 graden. Springvorm bekleden met bladerdeeg, met vork wat gaatjes in de bodem prikken. In wokpan de ui en knoflook …
|
|
|
|
|
Pasta met snijbiet, rozijnen en pijnboompitten
|
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 20 minuten Aantal personen: 4 INGREDIËNTEN 600 gram snijbiet 400 gram stevige pasta (geen spaghetti dus) 50 gram rozijnen 50 gram pijnboompitten 1 ui 1 theelepel komijnpoeder 1/2 theelepel kaneel Zet een pan water met zout op voor de pasta. Zet een grote koekenpan op het vuur en rooster hierin de pijnboompitten tot ze bruin …
|
|
|
|
|
Meiraap met kruidenolie en feta
|
Ingrediënten: 800 g meirapen (meiknollen) 8 el traditionele olijfolie 3 tenen knoflook (ongepeld) verse dille verse peterselie verse bieslook 3 el gedroogde dragon 1 citroen (schoongeboend) 75 g feta (blok) Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Was ondertussen de meirapen en verwijder met een scherp mes het loof en de wortels. Halveer de rapen en snijd de helften …
|
|
|
|
|
|