|
|
|
Bijgevoegd alweer de inhoud voor aanstaande dinsdag.
|
Voor het eerst 2 of 3 producten van eigen land; de radijsjes, raapstelen en snijsla!
|
Wat is het droog de laatste weken, waarschijnlijk hebben jullie daar in de tuin ook last van.
|
Gelukkig hebben wij een fijne pomp met waterkanon die trouw grondwater op de jonge planten sproeit. Liever hebben we hemelwater; dat is zuiniger, beter voor de grond en effectiever. Maar we moeten roeien met de riemen die we hebben. Hopelijk komt de beloofde onweersbui van aankomende week ook écht. En anders: graag iedereen elke avond om 20 uur een regendansje buiten, wellicht helpt dat ook!
|
Vergeten jullie niet je wekelijkse aspergebestelling uiterlijk maandag naar ons te mailen?Dan zorgen we dat het dinsdag weer netjes klaarligt op de afhaalpunten. De asperges kosten 10 euro de kilo en de kosten van de evt. bijbestellingen zullen op de eerstvolgende factuur gezet worden.
|
Een fijn weekend gewenst!
|
|
|
Inhoud week 20 (17 april)
|
Groentekrat: Raapsteeltjes Paksoi Zoete bataat Tomaten Paprika of snijsla Radijsjes
|
Fruitkrat: Appels Bananen Avocado Mandarijnen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Asperges uit de oven
|
Ingrediënten voor 2 personen 500 gram witte asperges 2 tenen knoflook 1 eetlepel verse tijmblaadjes 50 milliliter witte wijn 3 eetlepels olijfolie Bereidingswijze Verwarm de oven op 220°C. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Leg de asperges één voor één op een plank en schil ze met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden. Leg de asperges op een rij …
|
|
|
|
|
Tomatensoep
|
Ingrediënten voor 4 pers: 750 g tomaten 1 middelgrote ui 1 winterpeen 2 el traditionele olijfolie 70 g tomatenpuree 1 teen knoflook 2 takjes verse tijm 2 rundvleesbouillontabletten 750 ml kokend water Bereiden: Snijd de tomaten elk in 8 parten. Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de …
|
|
|
|
|
Raapstelensalade met avocado en peterseliedressing
|
Ingrediënten: 2 bosjes raapstelen 1 limoen 1 eetrijpe avocado 250 g cherrytomaten 30 g verse peterselie ½ teen knoflook 5 el olijfolie Bereiden: Snijd worteltjes van de raapstelen. Vervolgens de raapstelen wassen en droog slaan. Pers de limoen uit. Schil en halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd de avocado in blokjes en besprenkel direct met ca. 1 eetlepel …
|
|
|
|
|
Geroosterde radijs met raapsteel, appel en geitenkaasdressing
|
Hieronder vind u een link voor een heerlijk recept gemaakt door Maartje van Velthooven; zij heeft een eigen kookbedrijfje (https://www.facebook.com/pompoenenaubergine/) en vindt het leuk om voor ons recepten te maken die mooi overeenkomen met de seizoensproducten die wij telen. geroosterde radijs met raapsteel, appel en geitenkaasdressing
|
|
|
|
|
Paksoi met gember
|
Ingrediënten: 2 eetlepels olijfolie om in te bakken 3 bosuitjes 1 teen knoflook 2 cm verse gember (geschild en fijngesneden) 1 stronk paksoi Bereiden: Verhit 2 el olijfolie in een wok. Roerbak op hoog vuur 3 in schuine stukjes gesneden bosuitjes, 1 in dunne plakjes gesneden teen knoflook, 2 cm verse gember (geschild en fijngesneden) en 1 stronk grof gesneden …
|
|
|
|
|
|