|
|
|
Wij wensen jullie een goede meivakantie toe!
|
Bij deze de inhoud voor aankomende week; een lekker voorjaarspakket!
|
Vergeet u niet uw wekelijkse asperges via de mail te bestellen?
|
Vermeldt dan even uw naam en de hoeveelheid. die u zou willen. We zetten de asperges in een zakje met uw naam erop bij de pakketten. De betaling gaat via de eerstvolgende factuur.
|
De prijs van de asperges is 10 euro per kilo.
|
Verder zouden we het fijn vinden als jullie allemaal weer als opfrissing onze huisregels lezen:
|
Zo zorgen we er samen voor dat het afhalen van de pakketten zo vlekkeloos mogelijk gaat.
|
|
|
Inhoud week 18 (3 mei)
|
Groentekrat: Courgette Spinazie Spitskool Bietjes Bosui Sla
|
Fruitkrat: Appels Peren Sinaasappel Rabarber
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Yes, We hebben weer asperges!!
|
Ze hebben even op zich laten wachten, maar daar zijn ze weer; onze biologische asperges van eigen land! Te krijgen als bijbestelling naast uw wekelijkse pakket of in onze boerderijwinkel. En uiteraard op de zaterdagen in Amsterdam op de ZuiderMRKT of de Hermitagemarkt.
|
|
|
|
|
Asperges met zeekraal
|
Ingrediënten: 500 gr aardappelen 1 el grove mosterd 1 el wittewijnazijn 2 el olijfolie peterselie 2 sjalotten (in zeer dunne ringen) witte asperges (geschild) 1 bakje zeekraal (100 g) 2 el extra vierge olijfolie Bereiden: Halveer de aardappelen en kook ze in water met zout net gaar. Meng ondertussen de mosterd, azijn, olijfolie, peterselie en sjalot. Giet de aardappelen af …
|
|
|
|
|
Courgettecake
|
Ingrediënten: 300 gr zelfrijzend bakmeel 100 ml olijfolie 100 ml witte wijn 125 gr feta, in blokjes 100 gr gemengde olijven, zonder pit, uitgelekt! 50 gr pijnboompitten 1 courgette, geraspt (ca. 300 gr) 3 eieren 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt zwarte peper uit de molen Bereiding: Meng alles goed en snel tot een glad beslag en giet het in …
|
|
|
|
|
Rabarbertaartje met dadels en zonnebloempitten
|
Weer een lekker recept van Maartje van Velthooven! rabarbertaartje met dadels en zonnebloempitten
|
|
|
|
|
Ketjapkip met rabarber
|
Ingrediënten: 1 kg kippenbout 6 el ketjap manis 6 el vloeibare honing 6 el zonnebloemolie 300 g verse rabarbers 300 g witte rijst (variaties mogelijk) Bereiden: Verwarm de oven voor op 190 °C. Dep de kip droog met keukenpapier. Meng de ketjap met de 2/3 van de honing en de helft van de olie. Bestrijk de kip ermee en bestrooi …
|
|
|
|
|
|