De Antoniushoeve
Beste klanten,

Gelukkig lopen de temperaturen langzaamaan weer op. Gisteren hebben we de eerste tuinbonen gezaaid; we kijken naar ze uit!

Nu ik hier toch zo zit te tikken op m'n toetsenbord, schiet het me opeens te binnen om jullie te vragen, waar mogelijk, de papieren zakjes van de groente, aardappelen en uien te retourneren. De zakken gaan er hard doorheen en om het milieu toch een beetje tegemoet te komen, lijkt het ons fijn wanneer u de zakjes van de voorgaande week bij het ophalen van het nieuwe pakket in een kistje op het afhaalpunt legt. Zo kunnen we ze weer hergebruiken in ons winkeltje. Graag wel alleen zakken die van ons komen en die nog in goede staat zijn, met de hand platgestreken.
Alvast dank voor jullie hulp!

Hieronder de inhoud voor aanstaande dinsdag; de eerste Hollandse raapstelen!

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Inhoud week 15 (12 april)

Groentekrat:
Witlof
Raapstelen
Zoete bataat
Knolselderij
Champignons
Puntpaprika

Fruitkrat:
Appels
Peren
Sinaasappels
Avocado

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Raapstelen uit de wok met feta

Nodig voor 4 personen: 3 el olijfolie 2 kleine rode uien, in ringen 2 knoflook, fijngesneden 2 bosjes raapstelen, grofgesneden zout, peper 200 g feta, verkruimeld Bereiden: Verhit de olie in een hete wok en bak hierin ui en knoflook circa 6-8 minuten. Bak de raapstelen al omscheppend 1-3 minuten. mee tot de blaadjes nét geslonken zijn. Laat hierbij het …

Meer lezen

Romige avocadorijst met raapstelen en limoen

Romige avocadorijst met raapstelen en limoen Ingrediënten bijgerecht voor 2 personen – 150 g rijst naar keuze – 1 grote avocado – 1 bos raapstelen (van ongeveer 200 gram) – 2 el limoensap – peper en zout Bereiding Kook de rijst in licht gezouten water gaar. Prak ondertussen met een vork de avocado tot puree. Snijd de wortels van de …

Meer lezen

Raap­ste­len­sa­la­de met avo­ca­do en pe­ter­se­lie­dres­sing

Ingrediënten: 2 bosjes raapstelen 1 limoen 1 eetrijpe avocado 250 g cherrytomaten 30 g verse peterselie ½ teen knoflook 5 el olijfolie Bereiden: Snijd worteltjes van de raapstelen. Vervolgens de raapstelen wassen en droog slaan. Pers de limoen uit. Schil en halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd de avocado in blokjes en besprenkel direct met ca. 1 eetlepel …

Meer lezen

Witlof met knolselderijpuree

Ingrediënten voor 4 personen: 1 knolselderij 2 grote kruimige aardappelen (geschild en in blokjes gesneden) 750 ml volle melk 10 g roomboter 1 el suiker 6 struiken witlof (schoongemaakt en gehalveerd) ½ tl tijmblaadjes 150 ml crème fraîche Bereiden: Snijd de knolselderij in dikke plakken, snijd daarna de schil eraf en snijd de plakken in blokjes. Kook de blokjes knolselderij …

Meer lezen

Knolselderijfrietjes met kruidendip

Ingrediënten 1  knolselderij olijfolie 1 bosje bladpeterselie 200 ml Griekse yoghurt zout versgemalen peper Teentje knoflook Extra nodig bakpapier keukenpapier Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de knolselderij in gelijke frietjes en kook ze beetgaar. Giet de frietjes af en dep ze goed droog tussen keukenpapier. Verdeel de …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet