|
|
|
Het voorjaar zet nu wel echt door; heerlijk! Hier en daar komen we zelfs al een bij tegen. Dankzij het droge weer en de nachtvorst kan ons land lekker opdrogen.We hopen spoedig de mest uit te kunnen rijden, om dan vervolgens de grond te gaan bewerken.
|
Hieronder weer de inhoud voor aanstaande dinsdag.
|
|
|
Inhoud week 10 (8 maart)
|
Groentekrat: Bleekselderij Spitskool Winterpeen Broccoli Prei Alfalfa
|
Fruitkrat: Appels Bananen Mandarijnen Perssinaasappelen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Linzensoep met bleekselderij
|
Ingrediënten: 2 uien 2 stengels bleekselderij 400 g bruine linzen in blik (uitgelekt) 400 g kikkererwten in blik (uitgelekt) 4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper 2 tl gemalen kaneel 400 g tomatenblokjes (blik) 1 liter groentebouillon van tablet 1 citroen Bereiden: Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit …
|
|
|
|
|
Mediterrane bleekselderij
|
Ingrediënten: 1 bleekselderij 1 rode ui 1 teentje knoflook 4 takjes tijm 2 eetlepels olijfolie 400 gram tomatenblokjes (vers of uit blik) Bereiding: Maak de bleekselderij schoon en snijd het in schuine stukjes. Pel en halveer de ui en snijd in dunne partjes. Haal de partjes los. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de …
|
|
|
|
|
Spitskool met citroenroom
|
Ingrediënten: 1 spitskool 1 citroen verse bieslook (ca 25 g) 1 eetlepel roomboter 125 ml slagroom zout en peper Bereiden: Spitskool schoonmaken, stronk verwijderen en kool in reepjes snijden. Citroen goed schoonboenen, met fijne rasp de schil afraspen. Bieslook fijnknippen. In pan boter smelten. Kool en room toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten smoren. Citroenrasp erdoor roeren en …
|
|
|
|
|
|