De Antoniushoeve
Beste mensen,

Wat een wind! Hopelijk liggen bij jullie de pannen nog op het dak... Vannacht was het een beetje spannend met windkracht 7 maar gelukkig is hier alles nog heel. Er is enkel een stapel kratjes omgewaaid.

Verder is de harde wind voor ons eigenlijk wel fijn. Want de wind helpt altijd een handje wanneer het land moet opdrogen. En dat is waar wij nu op zitten te wachten. Hoe droger het land, hoe beter de draagkracht van de grond en hoe minder schade je aanbrengt met trekkers en machines.
Dus liever geen regen meer en wel veel wind. Het allermooiste zou nog een weekje nachtvorst zijn; die droogt het beste het land. Maar dat zal er helaas waarschijnlijk niet meer in zitten..

Bijgevoegd treft u de inhoud voor week 8 aan, inclusief leuke receptjes.

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Inhoud week 8 (22 maart)

Groentekrat:
Broccoli
Rode kool
Prei
Spinazie
Champignons
Knolselderij

Fruitkrat:
Appels
Peren
Mandarijnen
Bloedsinaasappels

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Wortel met knolselderij uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen: knolselderij 3 tl gemalen koriander ½ tl zout 6 el traditionele olijfolie 3 cm verse gember 600 g geschilde winterpeen Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de knolselderij en de peen en snijd in plakken van 1.5 cm breed. Snijd de plakken in repen van 2 cm. Schil …

Meer lezen

Compote van rodekool, kruidnagel en honing

Ingrediënten: 2 eetlepels olie 25 g boter 4 rode uien (in dunne partjes) 500 g rode kool (fijngesneden) 1 kruidnagel 1 mespunt kaneel 100 ml runderbouillon 4 eetlepels honing Bereiden: Verhit de olie en de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de uien hierin tot ze bruin kleuren. Schep de rodekool erbij en voeg de kruidnagel, …

Meer lezen

Knolselderij-crèmesoep

Ingrediënten: 1 knolselderij (kleine) 3 eetlepels citroensap 2 rode uien 25 g roomboter 1 kruidenbouillontablet 1 takje tijm 1 eetlepel cognac of vieux (slijter) 1 bekertje creme fraiche zout peper (versgemalen) Bereiden: Boven- en onderkant van knolselderij dun eraf snijden. Rest van knolselderij met groot mes in plakken snijden. Plakken schillen, wassen en in blokjes snijden. Tot gebruik bewaren in …

Meer lezen

Ovenomelet met prei en spinazie

Ingrediënten: 500 g prei 1 el olijfolie 200 g spinazie 6 eieren 250 ml room 1 tl gemalen nootmuskaat 1 tl gedroogde tijm 30 g Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de prei en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de prei 3 min. Bak de spinazie 1 min. mee tot …

Meer lezen
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet