|
|
|
Bijgevoegd de inhoud van de één na laatste week van het jaar; ons vijfde jaar alweer. Met dank aan jullie kunnen wij hier al zo lang ons tuinbouwbedrijf voeren!
|
Hopelijk kunnen jullie onze producten van de week goed gebruiken voor een kerstdinertje.
|
Én... in het pakket zullen jullie ook een klein kerstpresentje aantreffen.
|
|
|
Inhoud week 51 (21 december)
|
Groentekrat: Boerenkool Bietenmix Prei Zoete bataat Sla Komkommer
|
Fruitkrat: Appels Peren Bananen Mandarijnen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Toscaanse boerenkool 'aglio e olio'
|
Ingrediënten: 300 g boerenkool (gesneden) 300 g spaghetti 4 el olijfolie 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes) 1 rode peper (fijngesneden) 100 g Parmezaanse kaas (in vlokken) Bereiden: Kook de boerenkool in ruim water met zout 8 minuten. Giet de boerenkool af in een vergiet en laat de groente uitlekken. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking …
|
|
|
|
|
Boerenkoolpesto
|
Ingrediënten: 100gr boerenkool 60gr Parmezaanse kaas 1 teentje knoflook 30gr cashewnoten, ongezouten 30gr walnoten, ongezouten sap van 1/2 citroen 200ml olijfolie zeezout witte peper Bereiden: Zorg dat de boerenkool goed gewassen is en blancheer daarna 3 minuten in ruim kokend water. Giet af en spoel na met koud water. Laat uitlekken en knijp daarna het resterende water met je handen …
|
|
|
|
|
Geroosterde balsamicobietjes
|
Nodig: 500 gram gekookte bietjes 1 sinaasappel (schoongeboend) 6 eetlepels olijfolie 250 ml balsamicoazijn ovenschaal Bereiden Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bietjes in partjes en doe ze in de ovenschaal. Snijd met een scherp mesje krullen van de sinaasappelschil en houd apart. Pers de vrucht uit en meng het sap met de olie en azijn. Klop …
|
|
|
|
|
Rode biet met chocola en balsamico
|
Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten 1 fles bietensap 100 g extra pure chocolade 4 el balsamicoazijn 2 gekookte bietjes 1 zakje rucola grof zeezout Bereiden Kook de bietjes in de schil totdat ze zacht zijn wanneer je er met een scherp mesje in prikt. Schil ze onder de koude kraan met de handen; je kunt het velletje er zo afwrijven! …
|
|
|
|
|
|