|
|
|
Bij deze de inhoud voor aankomende dinsdag met een leuk receptje!
|
Meer recepten kunt u ook vinden op onze website.
|
We hopen dat jullie allen de hitte goed hebben doorstaan. Momenteel over donkere wolken; nog niet zo veel regen, maar hopelijk gaat die wel op onze tuin vallen!
|
|
|
Inhoud week 34 (18 augustus)
|
Groentekrat: Bospeen Snijbiet Malabar spinazie Spitskool Bosje kruiden Sla
|
Fruitkrat: Peren Appels Meloen cantaloupe Pruimen reine victoria
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
Ook wel “klim-spinazie”komt uit Azië en is een tropische klimplant die het hier ook doet. Het kent heerlijk sappige bladeren. Rauw of als spinazie bereiden. Het jonge blad en de stengels worden gebruikt als spinazie. Dus en/of ook: soepen, rauw in salades, roerbakken. Maar niet te lang verhitten of koken, anders wordt het slijmerig. Dit geldt m.n. de stukjes stengel.
|
|
|
|
|
Pasta met snijbiet, rozijnen en pijnboompitten
|
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 20 minuten Aantal personen: 4 INGREDIËNTEN 600 gram snijbiet 400 gram stevige pasta (geen spaghetti dus) 50 gram rozijnen 50 gram pijnboompitten 1 ui 1 theelepel komijnpoeder 1/2 theelepel kaneel Zet een pan water met zout op voor de pasta. Zet een grote koekenpan op het vuur en rooster hierin de pijnboompitten tot ze bruin …
|
|
|
|
|
Bospeensoep met doperwtjes en citroenyoghurt
|
Een heerlijk recept van Maartje van Velthooven Bospeensoep met doperwtjes en citroen-yoghurt (voorgerecht voor 4 personen) 1 l groentebouillon (zelf getrokken of van een bouillonblokje) 1 ui 2 teentjes knoflook 400 g bospeen 150 g doperwtjes chilivlokken naar smaak 150 g Griekse yoghurt geraspte schil van ½ citroen peper en zout 2 el olijfolie Pel en snipper de ui en …
|
|
|
|
|
|