|
|
|
De rabarber van eigen land zit weer in het pakket; dat wordt smullen!
|
Het pakket wordt steeds mooier met al die groene blaadjes. We hopen dat het zal smaken.
|
Vergeet trouwens niet uw aspergebestelling tijdig door te mailen!
|
|
|
Inhoud week 20 (12 mei)
|
Aardappelras: Carolus (kruimig)
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Wortel met knolselderij uit de oven
|
Ingrediënten voor 4 personen: knolselderij 3 tl gemalen koriander ½ tl zout 6 el traditionele olijfolie 3 cm verse gember 600 g geschilde winterpeen Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de knolselderij en de peen en snijd in plakken van 1.5 cm breed. Snijd de plakken in repen van 2 cm. Schil …
|
|
|
|
|
Ketjapkip met rabarber
|
Ingrediënten: 1 kg kippenbout 6 el ketjap manis 6 el vloeibare honing 6 el zonnebloemolie 300 g verse rabarbers 300 g witte rijst (variaties mogelijk) Bereiden: Verwarm de oven voor op 190 °C. Dep de kip droog met keukenpapier. Meng de ketjap met de 2/3 van de honing en de helft van de olie. Bestrijk de kip ermee en bestrooi …
|
|
|
|
|
Rabarbertatin
|
Nodig: 500 gram rabarber 75 gram fijne suiker 1 vanillestokje rasp van 1 sinaasappel 5 blaadjes bladerdeeg beetje bloem Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een pievorm van 22 cm in. Snij de rabarber in stukken van 7 cm en de helft van die stukken nog eens door de helft. Strooi tweederde van de suiker en …
|
|
|
|
|