|
|
|
Bij deze de pakketinhoud met receptjes voor dinsdag a.s.; Koningsdag! Vandaar de mooie oranje zoete bataat ;)
|
Hartelijke lentegroentjes,
|
|
|
Bezorging Koningsdag 2021
|
Op dinsdag 27 april (Koningsdag) zullen de pakketten zoals gewoonlijk bezorgd worden!
|
|
|
|
|
Inhoud week 17 (27 april)
|
Op Koningsdag bezorgen wij de pakketten zoals altijd!
|
Groentekrat: Broccoli Zoete bataat Venkel Koolrabi Champignons Radijsjes
|
Fruitkrat: Appels Peren Bananen Avocado
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Volkoren spaghetti met amandelpesto en broccoli
|
Ingrediënten: 1 stronk broccoli 300 g gegrilde rode paprika's (uit pot of zelf gegrild!) 250 ml rijst cuisine (room van rijst om sausjes mee te maken) 30 g peterselie 50 g geroosterde amandelen 2 tenen knoflook 75 ml extra vierge olijfolie 250 g spelt volkoren spaghetti 250 g cherrytomaten aan de tak Bereiden: Verdeel de broccoli in kleine roosjes. …
|
|
|
|
|
Gegrilde koolrabi met dilledressing
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1 limoen of citroen 3 koolrabi's 4 eetlepels olijfolie ½ teentje knoflook (uitgeperst) 1 eetlepel kappertjes 1 eetlepel dille (vers of gedroogd) Bereiden: Limoen of citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. Koolrabi's dun schillen en in pan met ruim water, wat zout en 2 el limoen/citroensap in ca. 15 min. beetgaar koken. Koolrabi iets laten …
|
|
|
|
|
Koolrabi in mosterd-roomsaus
|
Ingrediënten voor 4 personen: 4 koolrabi's 250 g slagroom 1 el grove mosterd Bereiden: Schil de koolrabi's dun en snijd doormidden. Leg de helften op het snijvlak en snijd dunne plakken. Leg de plakken in een wijde hapjespan en schenk er slagroom over. Breng de slagroom aan de kook en laat de koolrabi 5 min. afgedekt koken. Verwijder de deksel …
|
|
|
|
|
Gebakken koolrabi met kardemom en geitenkaas
|
Ingrediënten voor 4 personen: verse bieslook (ong. 25 gr.) 125 ml crème fraîche 125 g verse geitenkaas versgemalen peper ½ zak waterkers (a 75 g) 1 el olijfolie extra vierge 3 el aardappelzetmeel (of maizena) 1 tl poedersuiker ½ tl gemalen kardemom 2 koolrabi's 25 g boter Bereiden: Bieslook fijnsnijden, 8 sprieten apart houden. In kom crème fraîche met vork …
|
|
|
|
|