|
|
|
Bijdeze alweer de inhoud voor aanstaande dinsdag!
|
We kunnen weer genieten van de eerste voorjaarsgroente uit Nederland.
|
|
|
Inhoud week 13 (30 maart)
|
Groentekrat: Zoete bataat Venkel Raapstelen Paksoi Sla Champignons
|
Fruitkrat: Appels (Elstar) Peren Sinaasappelen Kiwi
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk
|
|
|
|
|
Zoete aardappelcake
|
Ingrediënten: 25 g roomboter 350 g lichte basterdsuiker 1 tl vanille 1 mespunt zout 3 middelgrote eieren 300 g zoete aardappelen 3 cm verse gember 3 tl gemalen kaneel 225 g zelfrijzend bakmeel 1 tl bakpoeder 200 g crème fraîche 150 g notenmix 1 limoen 50 g poedersuiker 200 g verse roomkaas (bijv. MonChou) Bereiden: Verwarm de oven voor op …
|
|
|
|
|
Paksoi met gember
|
Ingrediënten: 2 eetlepels olijfolie om in te bakken 3 bosuitjes 1 teen knoflook 2 cm verse gember (geschild en fijngesneden) 1 stronk paksoi Bereiden: Verhit 2 el olijfolie in een wok. Roerbak op hoog vuur 3 in schuine stukjes gesneden bosuitjes, 1 in dunne plakjes gesneden teen knoflook, 2 cm verse gember (geschild en fijngesneden) en 1 stronk grof gesneden …
|
|
|
|
|
Gestoomde vispakketjes met paksoi en sinaasappel
|
Ingrediënten voor 2 personen: 1/2 bosknoflook 4 cm gemberwortel 1 sinaasappel 2 theelepels grove mosterd 1 eetlepel (roerbak)olie zout en versgemalen peper 1 struik paksoi 2 zalmfilets Knoflook fijnhakken. Gemberwortel schillen en fijnhakken. Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen. Sinaasappel uitpersen. Sap met knoflook, gember, mosterd en olie door sinaasappelrasp mengen. Marinade op smaak brengen met zout en peper. Paksoi …
|
|
|
|
|