|
|
|
Alweer een weekje verder; en wat is het prachtig weer!
|
Hieronder vindt u de inhoud voor dinsdag a.s. met een paar leuke recepten voor wortelpeterselie. Deze lijkt een beetje op pastinaak dus is op dezelfde manier te bereiden. Het voordeel is dat wortelpeterselie minder koolhydraten bevat; veel kookplezier ermee gewenst!
|
|
|
Inhoud week 9 (2 maart)
|
Groentekrat: Venkel Zoete bataat Witlof Wortelpeterselie Tomaten Radijsjes of paprika
|
Fruitkrat: Appels Peren Bloedsinaasappels Bananen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Groentesoep met wortelpeterselie
|
300 gram winterpeen 2 stengels bleekselderij 100 gram bloemkool 1 prei 3 laurierblaadjes 1 ui 1½ liter kraanwater 150 gram wortelpeterselie 3 blokjes groentebouillontabletten Bereiden: Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe deze in een vergiet. Voeg de uiteinden van de bleekselderij, wortelpeterselie en het uiteinde en groen van de prei toe. Haal de blaadjes van de …
|
|
|
|
|
Wortelpeterseliedumplings
|
Ingrediënten: Voor de puree: 700 gram wortelpeterselie (schoongemaakt en in stukken van 2,5 cm) 100 ml melk of room 1 à 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 tuinkruidenbouillonblokje 3 takjes tijm, gerist en gehakt (room)boter 1 ei Voor de dumplings: wortelpeterseliepuree (zie boven) 1 ei 1 flinke hand walnoten of amandelen, fijngehakt 5 à 6 eetlepels bloem Bereiden: Blancheer de wortelpeterselie …
|
|
|
|
|
Geroosterde wortelpeterselie
|
Ingrediënten: Wortelpeterselie Olijfolie Peper en Zout uit de molen Tijm of rozemarijn (of beiden) Bereiden: Verwarm de oven voor op 180C. Was de wortelpeterselie en snijd in de lengte in repen van 2- 3 cm. Spreid uit op een met olijfolie ingevette bakplaat. Maal er peper en zout over en bestrooi met tijm/rozemarijn naar smaak. Schenk er nog wat olijfolie …
|
|
|
|
|