|
|
|
Hieronder vinden jullie weer de inhoud voor aanstaande dinsdag. En deze keer wél met onze zuurkool erin!!! We hopen echt dat die zal smaken!
|
Alle producten van het pakket komen weer uit Nederland; iets wat in deze tijd van het jaar best lastig is wanneer we een zo groot mogelijke variatie voor jullie willen bieden.
|
Ook weer enkele recepten.
|
|
|
Inhoud week 5 (2 februari)
|
Groentekrat: Boerenkool Pompoen Witlof Winterpeen Zuurkool (van eigen makelij!) Champignons
|
Fruitkrat: Appels Peren Bloedsinaasappelen Bananen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Zuurkoolsalade met appel en walnoten
|
Ingrediënten: Elstar appel (of een andere friszoete appel, ongeschild) 50 g ongebrande walnoten 500 g zuurkool (uitgelekt) 4 el olijfolie extra vierge 1 tl mosterd 1 el honing Bereiden: Schep de zuurkool om met de appelblokjes en walnoten. Maak een dressing van de olie, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout en schep door de salade. Lekker …
|
|
|
|
|
Champignons uit de oven
|
Ingrediënten voor 4 personen:2 tenen knoflook 500 g kastanjechampignons 2 el traditionele olijfolie 100 ml witte wijn 100 g kruidenboter verse platte peterselie 1 vers meergranen stokbrood Bereiden:Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook in plakjes en veeg de champignons schoon. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons toe …
|
|
|
|
|
Rijke boerenkoolstamppot
|
Ingrediënten voor 4 personen: 2 rode uien 800 g champignons 1.2 kg kruimige aardappel 600 g verse boerenkool 100 ml volle melk 30 g roomboter 3 el grove mosterd 2 el milde olijfolie 2 tenen knoflook Bereiden: Pel de uien en snijd in ringen. Maak de champignons schoon en halveer. Kook de aardappelen met de boerenkool in een grote pan …
|
|
|
|
|