De Antoniushoeve
Beste mensen,

Bij deze weer de inhoud voor dinsdag a.s. met een paar leuke recepten!

We wensen iedereen alvast een fijne laatste week voor de kerstvakantie; altijd een fijne week, vooral op school.

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Inhoud week 51 (15 december)

Groentekrat:
Spruitjes
Winterpeen
Knolvenkel
Pompoen
Bosje kruiden
Sla

Fruitkrat:
Appels
Peren
Banaan
Mandarijnen

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Gegratineerde venkel

Ingrediënten: 3 venkelknollen zout 50 g Parmezaanse kaas 1 eetlepel boter versgemalen peper 1 dl slagroom 1 dl droge witte wijn Bereiden: Venkelknollen schoonmaken, wassen en elk in vieren snijden. Venkelgroen apart houden. Venkel in ruim water met zout ca. 4 minuten koken. Intussen oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Kaas raspen. Venkel goed laten uitlekken. Lage ovenschaal …

Meer lezen

Stamppot van spruiten met gember

Ingrediënten voor 4 personen: 1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken) 750 g spruitjes (schoongemaakt) 5 cm gemberwortel (geschild) 25 g boter 1 grote ui (grofgesnipperd) 2 theelepels gemalen komijn (djinten) 3 appels (stevig (bijv. elstar), geschild en in blokjes) 150 ml melk (verwarmd) Bereiden: Kook de aardappelen en de spruitjes in een grote pan met een flinke laag …

Meer lezen

Spruitjesgratin

Ingrediënten voor 4 personen: boter om in te vetten 600 g spruitjes 100 g geraspte belegen kaas 1 middelgroot ei 250 ml verse slagroom 1 tl gedroogde nootmuskaat 1 teen knoflook Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Maak de spruitjes schoon en kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af …

Meer lezen
facebook